Apšaude lielveikalā ASV, iespējams, bija naida noziegums

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novērošanas kameras ieraksta fragments, kurā redzams šāvējs.
Novērošanas kameras ieraksta fragments, kurā redzams šāvējs. Foto: AFP / Scanpix

Apšaudē tirdzniecības kompleksā ASV Teksasas štatā Elpaso pilsētā sestdien, 3. augustā, nogalināti 20 cilvēki un ievainoti 26, pavēstīja policijas pārstāvis sakariem ar presi Enrike Kariljo.

Šaušana notikusi cilvēku pārpildītā veikalā "Walmart", kas bija otrā apšaude "Walmart" veikalos mazāk nekā nedēļas laikā.

Daudzi veikala apmeklētāji bija ieradušies bērniem iegādāties skolai nepieciešamās preces, vēsta "Reuters". Bojāgājušo vidū ir trīs Meksikas pilsoņi, bet vēl seši ievainoti.

Prezidents Donalds Tramps apšaudi nodēvējis par "gļēvulību", bet policija notikušo izmeklē kā naida uzbrukumu.

Policisti aizturējuši šāvēju, kurš identificēts kā 21 gadus vecs Teksasas pilsētā Allenas iedzīvotājs Patriks Krusiuss.

Nepilnas 20 minūtes pirms policijā saņemti pirmie zvani par apšaudi, viņš internetā izlicis "manifestu", kurā sūdzas par "spāņu invāziju". Tajā pausti rasistiski uzskati, ka "meksikāņi un pirmās paaudzes amerikāņi atņemot darbus un atšķaidot ASV kultūru".

Elpaso policijas priekšnieks preses konferencē pavēstīja, ka pierādījumi liecina - kaut kādā mērā pastrādātais bija naida noziegums, vēsta CNN. Federālā izmeklēšanas biroja pārstāvis sacīja, ka šobrīd notikušais tiek izmeklēts kā slepkavība, bet pastāv iespēja, ka izmeklēšanas laikā var atklāties arī cita veida noziegumi.

Apšaude notikusi tikai dažas dienas pēc tam, kad kāds "Walmart" darbinieks Misisipi štatā nošāva vairākus cilvēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu