Jaunmārupē par nepilnu miljonu eiro izveidots lielākais rotaļu laukums novadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērnu rotaļu laukums aktīvās atpūtas parkā Lucavsalā.
Bērnu rotaļu laukums aktīvās atpūtas parkā Lucavsalā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Investējot 944 011 eiro, Jaunmārupē izveidots lielākais rotaļu laukums novadā, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Rotaļu laukums ar nosaukumu "Ūdensrozes" paredzēts bērniem vecumā no viena līdz sešiem gadiem un atrodas ziemeļu daļā no esošā Jaunmārupes stadiona stāvlaukuma, iepretim ūdenskrātuvei "Ūdensrozes".

Bērnu drošībai laukums ir norobežots ar žogu un visā spēļu laukuma teritorijā ieklāts gumijas segums. Laukumā izveidots individuāla dizaina smilšu laukums ar iekārtām smilšu rotaļām, ierīkotas šūpoles ar atšķirīgām sēdvirsmām, slidkalniņš, rotaļu kompleksi, karuseļi, 3D zvēri un dinamiskie elementi.

Teritorija no tuvējās dzīvojamās ēkas atdalīta ar apstādījumiem, kā arī rudens periodā papildus tiks ierīkoti jauni apstādījumi.

Rotaļu laukums ir atvērts un brīvi pieejams katru dienu no plkst. 7 līdz 23.

Jaunmārupes rotaļu laukuma, kā arī stāvlaukuma piebraucamā ceļa un pastaigu celiņu izbūvi īstenoja SIA "Tilts", projektēšanu veica SIA "BM - projekts", bet būvuzraudzību veica SIA "RS Būvnieks".

Pašvaldība atgādina, ka Jaunmārupes dabas parka labiekārtošanas būvprojekts pavisam sadalīts sešās kārtās. Patlaban realizētas divas kārtas. Kā nākošo plānots realizēt projekta daļu, kas ir atpūtas un rotaļu zona vecākiem bērniem.

"Atlikušajās kārtās būvniecības darbi ietver ietvju atjaunošanu un pārveidošanu parka teritorijā, ietvju izbūvi un pārbūvi ap Pavasaru dīķi un vistālākā perspektīvā - koka laipu takas izbūve gar abiem dīķiem," norāda vietvara.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu