"VID darbība tiek monitorēta katru dienu un katru dienu ir kādas problēmas." Reirs par situāciju VID (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājai Ievai Jaunzemei vēl ir jāiestrādājas, tomēr vairāk uzmanības būtu jāpievērš tieši negodprātīgiem uzņēmumiem, pauda finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Finanšu ministrijas (FM) resora ietvaros notikusi dienesta pārbaude par publiski izskanējušo informāciju, kā arī publiskās sanāksmēs izskanējušiem faktiem saistībā ar iniciatīvu virzību nodokļu maksātāju sloga mazināšanai. Izvērtējot situāciju, FM komisija rosināja Reiram paust mutisku aizrādījumu VID vadītājai par pretrunīgas informācijas sniegšanu.

Reirs, kurš patlaban atrodas atvaļinājumā, atzina, ka viņš ar komisijas atzinumu nav iepazinies, tāpēc patlaban atturējās atbildēt - izteikt vai neizteikt mutisku aizrādījumu. Vienlaikus ministrs norādīja, ka VID darbā ir nepieciešami uzlabojumi.

"Es līdz šim publiski neesmu izteicies kritiski par VID darbu, jo iestādes vadītājai ir nepieciešams laiks, lai iestrādātos un nāktu klajā ar plānotajām izmaiņām VID darbā.

Tomēr ir daudzas lietas, kas mani neapmierina, piemēram, attieksme pret klientiem, kad, tiek veiktas represijas, nevis sniegts pakalpojums. Bet šis viedoklis nav saistīts ar FM komisijas atzinumu," pauda Reirs.

Ministrs arī stāstīja, ka Jaunzemei ir jādod laiks, lai saprastu, ka viņa ir sākusi darbu jaunā jomā, kas pieprasa veidot citas attiecības, tostarp publiskās attiecības.

"VID darbība tiek monitorēta katru dienu un katru dienu ir kādas problēmas. Ir uzņēmēji, kuri vēlētos labāku attieksmi. Bet sapulcēs esmu sapratis, ka Jaunzemei ir piedāvājums, kā to risināt. No VID klientu apkalpošanas jau ir atstādināti cilvēki, kas liecina, ka uzlabojumi būs," norādīja finanšu ministrs.

Reirs pauda uzskatu, ka VID ir svarīgi veidot klientiem draudzīgus pakalpojumus un iestādei būtu jāpievērš lielāka uzmanība negodprātīgiem uzņēmumiem.

LETA jau vēstīja, ka šā gada maijā, aizvadot pārbaudes laiku VID ģenerāldirektores amatā, FM veica Jaunzemes darba izvērtējumu. Vērtējumā tika uzteiktas Jaunzemes kompetences, kas vērstas uz kontaktu veidošanu un sadarbību.

"Pozitīvi novērtēta viņas līdzšinējā pieredze un vēlme iedzīvināt pārmaiņas, bet turpmāk jākoncentrējas tieši uz VID attīstības virzieniem, kā arī līdz gada beigām jāapstiprina VID stratēģija," sacīja FM pārstāvis.

Tāpat ziņots, ka Jaunzeme VID ģenerāldirektora amatā darbu sāka šogad 11.februārī. VID vadītāja pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

Jaunzeme iepriekš bija Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja, kā arī bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat Jaunzeme sešus gadus vadīja Konkurences padomi, bet pirms tam bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. Jaunzeme arī četrus gadus bija ģenerāldirektore Latvijas Darba devēju konfederācijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu