Tālu, tomēr pietiekami tuvu! Zemei palidos garām iespaidīga izmēra asteroīds (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: M. KORNMESSER / ESO / HANDOUT / EUROPEAN SOUTHERN OBSERVATORY

Kārtējais ievērojama izmēra asteroīds tuvojas mūsu planētai, tomēr uztraukumam nav pamata – Zemei tas palidos garām, vēsta raidsabiedrība CNN.

Šā gada 10. augustā aptuveni 7,4 miljonu kilometru attālumā Zemei garām palidos asteroīds 2006 QQ23. Lai arī tas izklausās ļoti tālu, tomēr pietiekami tuvu, lai astronomi to varētu ierindot Zemei tuvo asteroīdu sarakstā. Turklāt pietrūkst vien kripatas, lai to varētu uzskatīt par mums potenciāli bīstamu asteroīdu.

Asteroīds, kurš lido ar 16740 km/h lielu ātrumu, ir gandrīz 600 metru diametrā liels. Salīdzinoši – nedaudz vairāk par "Empire State Building" Manhetenā, Ņujorkā augstumu.

"Lai arī fakts, ka tik milzīgs asteroīds gandrīz ierindojas potenciāli bīstamo asteroīdu sarakstā, varētu būt uztraucošs, tomēr nekādām bailēm pamata nevajadzētu būt. Šis objekts atrodas pālāk tālu no mums, lai ietriektos Zemē," izdevumam CNN komentēja NASA pārstāvji.

NASA komētām un asteroīdiem rūpīgi līdzi seko nevis tāpēc, ka tie varētu būt pēkšņi draudi, bet gan tāpēc, lai novērotu tos un pārliecinātos, ka tie par šādiem draudiem nekļūs vēlāk.

Pašlaik mūsu Saules sistēmā ir aptuveni 900 Zemei tuvu objektu, kas ir lielāki par 1 kilometru diametrā, tomēr NASA zinātnieki uzskata, ka drīzumā neviens no šiem asteroīdiem Zemē neietrieksies.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu