Krāslavas centrā mežonīgi nosists 28 gadus vecs vīrietis - aizdomās turētie uz brīvām kājām (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Krāslavā, naktī no 19. uz 20. jūliju, nāvējoši piekauts 28 gadus vecs vīrietis. Aizdomās turētie ir jaunieši, kuri nodarbojas ar cīņu sportu, ieskaitot divus nepilngadīgus puišus. Policija esot aizturējusi iespējamās varmākas un uzreiz viņus atbrīvojusi, kā arī liecības par notikušo neesot. Raidījumam "Bez Tabu" krāslavieši un bojāgājušā tuvinieki atklāj, ka uztraucoties par drošību pilsētā.

Nelaiķa Andra brālis un māsa - Mārtiņš un Sarmīte - "Bez Tabu" stāsta, ka Andris jau bija iegādājies māju, kurā veidot ģimenes ligzdu ar savu draudzeni.

"Andris savos 28 gados tikai sāka dzīvot. Viņš braukāja uz Īriju nopelnīt naudu, lai atdotu parādus, gribēja ar meiteni nosvinēt kāzas, izmaksāt līdz galam māju. Viņam bija mērķis, viņš gāja uz priekšu! Viņš centās, domāja par savu meiteni, bērniem," raidījumam atklāj radinieki.

Liktenīgajā naktī pirms došanās darba gaitās uz ārzemēm Andris ticies ar draugiem kādā Krāslavas atpūtas vietā. Andris izgājis ārā ar draugu uzsmēķēt, un pie iestādes durvīm izcēlies konflikts ar citu kompāniju.

"Kā mums stāsta, konflikts izcēlās par cigareti. Tā cita kompānija, iespējams, meklēja konfliktu. Kāvās brāļa draugs," raidījumā atklāj nelaiķa tuvinieki.

Andris ar draudzeni esot devušies prom, nevēlēdamies iesaistīties konfliktā, tā, atstāstot aculiecinieku teikto, pauž nelaiķa tuvinieki.

Tomēr nepilnus 100 metrus tālāk, pie ziedu veikala, Andri  panākuši vairāki jaunieši, kuri puisim esot uzbrukuši no muguras.

"Ar kādu cietsirdību viņu nogalināja! Viņš pat nevarēja aizstāvēties. Pārējais ķermenis viņam vesels, sitieni bija galvas rajonā, it kā viņu speciāli gribēja nogalināt. Visi sitieni pa galvu. Kā mums stāstīja ārsti, visdrīzāk, viņu sita pat tad, kad viņš jau bija bezsamaņā. Cik cilvēku tur bija? Trīs, četri vai pieci? To mēs nezinām. Sita ne par ko! Viņš vienkārši gāja prom no konflikta," raidījumam norāda mirušā Andra ģimene.

"Bija galvaskausa, deguna, vaiga kaula lūzumi. Lauzts arī pie deniņiem. Bija arī viena cita ļoti bīstama plaisa.

Taisīja operāciju, kad brālis jau bija komā. Kā mums teica, no smadzenēm bija palikusi putra. Vēlāk plaušas pārstāja strādāt, arī smadzenes nomira, palika tikai sirds. Ārsti pateica, ka 24 stundas dos preparātus, cenšoties kaut ko saglābt, bet izmaiņas nenotika. 24. jūlijā pulksten 15.53 viņš nomira," raidījumam atklāj nelaiķa māsa Sarmīte.

Valsts policijas (VP) Krāslavas iecirknī informē, ka vēlāk aizturētas trīs personas, kurām piemērots aizdomās turētā statuss. Viens no aizdomās turētajiem esot 1995. gadā dzimis vīrietis, divas personas - nepilngadīgas.

Divām personām inkriminējot noziedzīgu nodarījumu pēc Krimināllikuma 125. panta "Tīšs smags miesas bojājums" trešās daļas, kas nosaka, ka par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt vienai personai inkriminējot noziedzīgu nodarījumu pēc Krimināllikuma 132. panta "Draudi izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumu", par kuru var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Kā noskaidro "Bez Tabu", iespējamie vainīgie ir vietējie iedzīvotāji, kuri trenējas cīņas sportā.

"Pēc kāda laika tika aizturētas trīs personas, pašlaik viņi ir uz brīvām kājām. Piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu - policijas uzraudzība," raidījumam atklāj Valsts policijas Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieks Jevgēnijs Ščukins.

Uz raidījuma "Bez Tabu" jautājumu - kāpēc policija nepieprasīja tiesai atļauju aizdomās turētos paturēt apcietinājumā -, Ščukins teicis , ka "apcietinājums ir ārkārtējs drošības līdzeklis, tas tiek piemērots izņēmuma gadījumos, kad nav iespējams ar citiem līdzekļiem nodrošināt kriminālprocesa netraucētu izmeklēšanu.

Šoreiz mums nebija pamata apcietinājumu prasīt, kaut gan sekas, protams, ir smagas."

Aizdomās turētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem, tāpat konkrētie jaunieši arī iepriekš izaicinoši uzvedušies publiskās vietās, "Bez Tabu" informē VP pārstāvis Ščukins.

Likumsargi, Andra tuvinieki un citi krāslavieši ar raidījuma palīdzību, uzrunājuši pašvaldību un atpūtas iestādes vadību.

Pirmkārt, norāda, ka nedz "naktskluba" telpās, nedz pie ieejas neesot novērošanas kameras un apsardzes brīvdienu naktīs. Tāpat tonakt Krāslavā neesot bijis ieslēgts ielas apgaismojums, kas policijai neļauj skaidri saskatīt personas, kas iemūžinātas sitam Andri kādā tālākā novērošanas kamerā, atklāj raidījums "Bez Tabu".

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu