Pēc akcīzes nodokļa samazinājuma Igaunijas bāros alkoholisko dzērienu cenas nav kritušās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Igaunijas mazumtirdzniecības veikalu tīkli pēc 1. jūlija, kad valstī samazināja akcīzes nodokli alkoholam, attiecīgi samazināja alkoholisko dzērienu cenas, tomēr bāros un kafejnīcās alkoholisko dzērienu cenas nav kritušās.

Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR aptaujājusi Tallinas un Tartu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu, kuros pārdod alkoholiskos dzērienus, īpašniekus, kas atzinuši, ka neredz nepieciešamību samazināt dzērienu cenas savos uzņēmumos.

Šādam viedoklim sniegti vairāki argumenti, piemēram, bāri dzērienu cenas nepaaugstināja uzreiz pēc akcīzes nodokļa kāpuma, kā arī dzēriena cenas izmaiņas būtu niecīgas, jo akcīzes nodokļa izmaiņām nav būtiskas ietekmes uz produkta gala cenu bārā vai kafejnīcā. Daudz lielāka ietekme esot telpu īres maksai.

No ERR aptaujātajiem bāriem cenas samazināt plāno tikai Tallinas centrā esošais "Scotland Yard", bet alkoholisko dzērienu cenu samazinājumu rudenī pieļauj Tartu bārs "Naiiv".

Akcīzes nodoklis alkoholam Igaunijā no 1.jūlija samazināts par 25%. Veikalos alkoholisko dzērienu cenas samazinājušās no desmit centiem pudelei alus līdz 1,5 eiro puslitra degvīna pudelei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu