Bizness sākas ar cilvēkiem un viņu savstarpējām attiecībām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

“Iepazīt citam citu kā personību un cilvēku, nevis tikai kā profesionāli. Šis, šķiet, ir klasisks un visiem zināms komandas saliedēšanas pasākumu uzdevums. Taču tas nav vienīgais iemesls, kāpēc ir vērts tos organizēt un tajos piedalīties.

Komandas pasākumus jeb teambuilding rīko, lai motivētu darbiniekus, veicinātu iesaistīšanos uzņēmuma ikdienas procesos un tā vērtību pieņemšanu, lai viņi apgūtu jaunas iemaņas un zināšanas, trenētos izstrādāt stratēģijas, attīstīt sadarbību, risināt konfliktus u.c. Kas ir būtiski? Katrai situācijai ir piemēroti atšķirīgi pasākumu veidi un veicamie uzdevumi.

“Šādas norises var kalpot kā lielisks instruments dažādu jautājumu aktualizēšanai un risināšanai ne tikai viena uzņēmuma iekšienē, bet arī starp vairākām kompānijām. Viens no piemēriem ir žurnāla “Kapitāls” rīkotais Uzņēmumu rallijs. Šādos pasākumos, kuros sacenšas dažādu institūciju pārstāvji, tiek attīstītas ne tikai komandas dalībnieku sadarbības un lēmumu pieņemšanas spējas vienā kolektīvā, bet arī plašākā mērogā – dažādu uzņēmumu starpā. Turklāt šis ir arī lielisks veids, kā iepazīt savus konkurentus, sadarbības partnerus un klientus kā personības,” uzskata “Tele2” personāla vadītāja Aija Bite-Ozere.

“Lai uzņēmums sniegtu maksimālu atdevi, būtu veiksmīgs un konkurētspējīgs, liela nozīme ir attiecību veidošanai starp darbiniekiem. Žurnāls “Kapitāls” to zina ļoti labi. Intervējot uzņēmumu vadītājus, veidojot dažādus rakstus par un ap dažādu kompāniju ikdienu, kā arī publicējot labāko darba devēju topus, kļūst skaidrs – darbinieku saliedēšanas pasākumi ir ļoti svarīgi un pat nepieciešami. Taču bieži vien šādu aktivitāšu organizēšana prasa gan daudz laika, gan pūļu, gan citus resursus. Tieši tāpēc – kādēļ gan neizmantot unikālu iespēju un neuzticēt šādu pasākumu rīkot kādam citam? Žurnāls “Kapitāls” ir apņēmības pilns sagādāt vienu šādu aizraujošu dienu un aicina jau 13. septembrī piedalīties spēlē “Uzņēmumu rallijs 2019”. Tajā visas dienas garumā visdažādāko jomu komandas, veselīgas konkurences mudinātas, piedalīsies aizraujošā saliedēšanas spēlē – Uzņēmumu rallijs,” stāsta žurnāla “Kapitāls” izdevēja Zanda Lazda.

Pēc lieliski pavadītas dienas Uzņēmumu rallija dalībnieki finišēs pie izklaides centra “AKROPOLE”. Labāko un saliedētāko komandu apbalvošana norisināsies Latvijas lielākajā sporta bārā “O'Learys”. Ar to diena pavisam noteikti nebūs galā – kolēģus tuvāk varēs iepazīt arī vakara izklaides daļā, kad uzstāsies muzikālā apvienība “Rīgas modes” un būs citi muzikāli priekšnesumi.

“Domāju, ka uzņēmumu sacīkstēs prioritāte nav būt pirmajam kādās sportiskās aktivitātēs. Lielāks uzsvars ir uz sadarbību un kopā būšanu, kā arī attiecību veidošanu. Cilvēki labāk iepazīst cits citu, tādējādi uzlabojot savstarpējo komunikāciju un cilvēciskās attiecības. Tālāk tas atspoguļojas ikdienas saskarsmē – tā jau ir citā līmenī, jo kolēģi un sadarbības partneri jau ir pazīstami un var sadarboties produktīvāk. “Tele2” darbinieki katru gadu iesaistās dažādās komandas saliedēšanas aktivitātēs, piemēram, sporta spēlēs un dažādos departamentu iekšējos pasākumos, kā arī sacensībās starp uzņēmumiem. Būtiski, ka tās nav tikai uzņēmuma vadītāju iegriba un uzstādījums, bet arī pašu darbinieku vēlme. Turklāt mēs ļoti rūpīgi vērtējam, lai ieguldītie resursi šādiem pasākumiem sniegtu patiesu pievienoto vērtību darbinieku izaugsmei un uzņēmumam,” pieredzē dalās A. Bite-Ozere.

Uzņēmumu rallijs ir aizraujoša darbinieku saliedēšanas spēle, un tā norisināsies šī gada 13. septembrī. To organizē biznesa žurnāls “Kapitāls” sadarbībā ar “Tele2”, kā arī ar TC “Akropole” un LTRK atbalstu.

Vairāk par pasākumu šeit.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu