"Postimees Grupp" Igaunijā nepārdos PBK reklāmlaiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Senlaicīgs televizors. Ilustratīvs foto.
Senlaicīgs televizors. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Mediju grupas "Postimees Grupp" valdes priekšsēdētājs Andress Kulls atzinis, ka līgums par televīzijas kanāla "Pirmais Baltijas kanāls" reklāmlaika pārdošanu Igaunijā ierobežotu laikraksta "Postimees" vārda brīvību, tādēļ ar kanāla īpašnieci "Baltic Media Alliance" (BMA) netiks slēgts tāds līgums, kas paredzētu tā pārdošanu šajā kanālā.

Kulls sacīja laikrakstam "Postimees", ka "Postimees Grupp" ierosinās BMA grozīt reklāmlaika pārdošanas līgumu, neiekļaujot tajā PBK, tomēr viņš atzina, ka BMA ir tiesības noraidīt tādu piedāvājumu.

Viņš norādīja, ka gadījumā, ja BMA nepiekritīs neiekļaut līgumā PBK, darījums varētu nenotikt.

Pēc Kulla teiktā , BMA piedāvājis "Postimees Grupp" pārņemt reklāmlaika pārdošanu Igaunijā pārraidītajos televīzijas kanālos PBK, "NTV Estonia", "REN-TV Estonia" un "Dom Kino".

"Vispārzināms, ka PBK skatītāju reitingi ir samazinājušies. Reklāmas ieņēmumi šajā tirgū ir nokritušies zem noteikta līmeņa, tāpēc, visticamāk, saprātīgāk ir sadarboties ar kādu citu, nekā pašiem pārdot," skaidroja "Postimees Grupp" vadītājs.

Viņš piebilda, ka iecerētais līgums zināmā mērā uzskatāms par darba kļūmi.

"Mēs, protams, zinājām, ka PBK ir slikta piegarša, bet mēs nedomājām, ka tas izraisīs tādu satraukumu. Arī [ziņu portālā] "Delfi" [Igaunijā] pirms desmit gadiem bija pieejamas PBK ziņas, un mēs neuzskatījām, ka šis līgums būs liela problēma," sacīja "Postimees Grupp" vadītājs.

PBK saturā ir vērojama Kremli atbalstoša attieksme. Kulls sacīja, ka ir grūti apgalvot, vai tādas problēmas rastos arī ar pārējiem trim kanāliem, uz kuriem attiektos līgums ar BMA.

"Ja mēs ietu tik tālu, mums būtu jāsāk izvērtēt šo kanālu ziņu programmas, novērtēt atsevišķus ziņu sižetus un jāveic analīze. Ja mums tas ir jādara, tad labāk būtu vispār nesākt," viņš atzina

Iecere par "Postimees Grupp" un BMA uzņēmuma Igaunijā "BMA Estonia" līguma parakstīšanu radīja bažas laikraksta "Postimees" žurnālistos, jo reklāmas ieņēmumu gūšana no PBK, kas tiek uzskatīts par Kremļa ruporu, varētu radīt problēmas "Postimees" žurnālistiem gatavot materiālus par Krievijas ietekmi un propagandu.

Jau vēstīts, ka "Postimees Grupp" paziņoja, ka no 2020.gada 1.janvāra plāno pārņemt reklāmlaika pārdošanu "Baltic Media Alliance" Igaunijas meitasuzņēmuma pārvaldītajos televīzijas kanālos.

Igaunijā starp "Postimees Grupp" ietilpstošajiem medijiem ir laikraksts "Postimees", seši reģionālie laikraksti, ziņu aģentūra BNS, telekanāli "Kanal 2", "Kanal 11", "Kanal 12", "MyHits", "Eesti Kanal", "Eesti Kanal+", radiostacijas "Kuku", "Elmar" un "MyHits". Latvijā ietilpst informācijas aģentūra LETA un portāls "TVnet", bet Lietuvā - ziņu aģentūra BNS un portāls "15min.lt".

"Postimees Grupp" pieder Igaunijas uzņēmēja Margusa Linnamē investīciju holdinga "UP Invest" meitasuzņēmumam "Media Investments & Holding".

SIA "Baltijas Mediju Alianse" centrālais birojs atrodas Latvijā. BMA ietilpst 25 televīzijas kanāli Baltijā, laikraksti "MK Latvija" un "MK Estoņija" un to interneta versijas, OTT televīzijas platforma "TVDOM.TV" visā Baltijā. BMA producē vietējās televīzijas ziņas Latvijā un Igaunijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu