Leģendārais Forlans beidz futbolista karjeru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Urugvajas izlases futbolists Djego Forlans paziņojis par karjeras beigām.

Bijušais Mančestras "United" un Madrides "Atletico" uzbrucējs par karjeras beigām paziņoja savā "Twitter" kontā. Ieraksts spāņu valodā vēstīja, ka 40 gadus vecais futbolists nolēmis noslēgt savu 21 gadu ilgo karjeru.

"Lielisks etaps ar brīnišķīgām atmiņām un emocijām ir noslēdzies. Tomēr gaidāmi jauni izaicinājumi," vēstīja ieraksts.

Pēdējais klubs, kuru pārstāvēja Forlans, bija Honkongas vienība Kovlūnas "Kitchee", nospēlējot septiņas spēles. Futbolists šajos mačos izcēlās ar pieciem gūtiem vārtiem.

Forlans karjeras spilgtākos brīžus piedzīvoja 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kad tika atzīts par sacensību vērtīgāko spēlētāju un palīdzēja valstsvienībai sasniegt pusfināla fāzi.

Uzbrucējs izlasē aizvadīja 112 spēles, kuru laikā izcēlās ar 36 precīziem sitieniem, pārstāvot Urugvajas valstsvienību trijos Pasaules kausa finālturnīros un palīdzot tai 2011.gadā triumfēt Dienvidamerikas kausa izcīņas jeb "Copa America" turnīrā. Karjeru valstsvienībā viņš noslēdza 2015.gadā.

Pirms spēlēšanas Montevideo "Penarol" rindās 2015./16.gadā Forlans vienu sezonu aizvadīja Japānas komandā Osakas "Cerezo", bet uz to pārgāja no Milānas "Inter". Pirms tam viņš pārstāvējis Madrides "Atletico", "Villarreal", Mančestras "United" un Argentīnas klubu "Independiente".

Forlans divreiz ieguva Spānijas čempionāta rezultatīvākā spēlētāja titulu.

2011.gadā Forlans kļuva par visu laiku rezultatīvāko Urugvajas izlases spēlētāju, bet pašlaik viņu jau apsteidzis Luiss Suaress.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu