Neraugoties uz letālo gadījumu, riteņbraucēji turpinās dalību Polijas sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Lai arī pirms divām dienām sacensību laikā traģiski bojā gāja Beļģijas riteņbraucējs Bjorgs Lambrehts, "Lotto Soudal" komandas riteņbraucēji turpinās dalību Polijas daudzdienu velobraucienā, paziņoja vienība.

Lambrehts pirmdien sacensību laikā ietriecies betona sienā apmēram 30 kilometrus pēc etapa sākuma, kad pēkšņi bija sācies lietus.

"Nolemts, ka visi mūsu komandas braucēji piedalīsies sacensību piektajā posmā, tādējādi pieminot Bjorgu," teikts komandas paziņojumā, kuru pirms nāves pārstāvēja sportists.

Polijas ziņu aģentūra PAP ziņoja, ka "Lotto Soudal" komandas braucēji un apkalpojušais personāls otrdienas naktī ilgi diskutējuši par to vai turpināt dalību Polijā notiekošajās sacensībās.

Sacensību organizatori otrdien nolēma saīsināt velobrauciena ceturto posmu, kā arī tajā izcīnītais rezultāts netiks iekļauts kopvērtējumā. Tikmēr "Lotto Soudal" komandas braucēji šajā etapā startēja ar melniem uzročiem, kā arī ieturēja minūti ilgu klusuma brīdi. Savukārt jau esot distancē, visa komanda apstājās tieši tajā posmā, kurā avarēja Labrehts, godinot viņa bojāeju.

Tikmēr sacensību organizatori vēstīja, ka viņa vecāki savu dēlu pēdējo reizi redzējuši pirmdien pirms starts, bet vēlāk gaidījuši Labrehta ierašanos finišā.

Pilsēta prokurors ir uzsācis izmeklēšanu, lai noskaidrotu notikušā negadījuma iemeslus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu