Par naudas atmazgāšanu aiztur kāda Rīgas policijas iecirkņa nodaļas priekšnieku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu aizturējis kāda Rīgas policijas iecirkņa nodaļas priekšnieku, aģentūrai LETA pavēstīja IDB.

Iecirkņa nodaļas priekšnieks aizturēts par iespējamu ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu no policijas veiktās pārbaudes materiāliem. IDB uzskata, ka informācija izpausta personām, kurām nebija saistības ar notikumu, par kuru policijā veikta pārbaude.

Bez tam IDB ieguvis ziņas, ka aizturētā policista finanšu apgrozījums bijis neatbilstošs ienākumiem, tādēļ kriminālprocesā papildus noteikta kvalifikācija par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Aizdomās turētajai amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu.

Aģentūra LETA pārliecinājās, ka Rīgā ir astoņi iecirkņi. Katrā no tiem ir divas nodaļas - Kriminālpolicijas un Kārtības policijas nodaļas. IDB neatklāja, kādu nodaļu vadīja aizdomās turētā amatpersona.

Pērn IDB sācis trīs kriminālprocesus par neizpaužamu ziņu izpaušanu. Savukārt šogad gada septiņos mēnešos IDB sākti jau deviņi kriminālprocesi par neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Kriminālprocesu skaita pieaugums norāda uz nepietiekošu kontroles pasākumu īstenošanu, lai nodrošinātu informācijas drošību iestādēs.

IDB novērojis, ka pārsvarā tiek izpausti dati, kas iegūti no dienesta pienākumu veikšanai piešķirtajām informācijas sistēmām. Konstatēti arī vairāki gadījumi, kad trešajām personām izpausta informācija no kriminālprocesa vai pārbaudes materiāliem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu