Samoilovs/Šmēdiņš sasniedz EČ izslēgšanas spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Samoilovs (no labās) un Jānis Šmēdiņš
Aleksandrs Samoilovs (no labās) un Jānis Šmēdiņš Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš trešdien Maskavā svinēja panākumu Eiropas čempionāta mačā pret Austrijas duetu.

Latvijas duets, kuram sacensībās piešķirts 14.numurs, C apakšgrupas otrajā spēlē ar ar 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja Austrijas pāri Robins Zeidls/Filips Vallers, kuri turnīru uzsāka ar 30.numuru.

Pēc līdzīga sākuma pirmajā setā Latvijas duetam izdevās izrāviens, un tika iegūta vadība ar 11:7. Pēc tehniskā pārtraukuma pretinieki rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. Pamazām palielinot pārsvaru, latvieši arvien attālinājās no pretiniekiem, uzvarot setā ar 21:17.

Otrā seta sākumā pussolīti priekšā bija Samoilovs un Šmēdiņš, līdz pretinieki guva trīs punktus pēc kārtas, panākot 6:4 savā labā. Tūlīt ar līdzīgu sēriju atbildēja latvieši, liekot austriešiem iet malā un apdomāties pusminūtes pārtraukumā. Vēl pēc brīža Latvijas duets panāca 11:8, bet vēl pēc brīža panāca jau 19:13 savā labā, uzvarot setu un visu spēli ar ar 2-0 (21:17, 21:16).

Pirmajā mačā Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-0 (21:15, 21:17) pārspēja serbus Stefanu Bastu un Lazaru Kolariču, kuriem Maskavā ticis 19.numurs.

Ceturtdien latviešus pirmajā laukumā gaida tikšanās ar mājiniekiem Iļju Ļešukovu/Konstantīnu Semjonovu, kuri izsēti ar augsto trešo numuru.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Samoilovs/Šmēdiņš apakšgrupā atrodamas līderpozīcijās un ir nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīrā.

No pašmāju sportistiem kā pirmie trešdien kortā devās Mārtiņš Pļaviņš un Edgards Točs, kuri cieta zaudējumu pret Austrijas duetu. Vēlāk ar uzvaru pār polietēm otro uzvaru čempionātā un vietu izslēgšanas turnīrā nodrošināja Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Apakšgrupu uzvarētāji uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, bet otro un trešo vietu ieguvēji "play-off" cīņas sāks no pirmās kārtas.

Pļaviņš/Točs šosezon aizvadījuši jau astoņus Pasaules tūres posmus, kā arī piedalījās jūlijā notikušajā pasaules čempionātā, kurā izcīnīta devītā vieta. Tikmēr augstvērtīgākais sasniegums Pasaules tūres posmos izdevās Ešpiņu četru zvaigžņu turnīrā, kurā izcīnīta trešā vieta. Arī Samoilovs/Šmēdiņš šosezon regulāri piedalās Pasaules tūres posmos, tomēr labāko četriniekā ne reizi nav izdevies iekļūt. Latvijas čempionātā Ventspils un Saulkrastu posmos izcīnītas uzvaras, bet pasaules čempionātā ieņemta dalīta 17.vieta.

Dāmu duets sezonu iesāka ar uzvaru Kontinentālajā kausā, bet Pasaules tūres posmos ne reizi nav izdevies ierindoties augstāk par devīto vietu. Šāda pozīcija tika izcīnīta arī Hamburgā notikušajā pasaules čempionātā.

2017.gadā Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014.gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Tāpat Pļaviņš un Šmēdiņš 2010.gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

Pērn finālspēlē Šmēdiņš un Samoilovs divos setos piekāpās norvēģiem Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam.

Eiropas čempionāts Maskavā noris Lužņiku stadionā un spēles tajā paredzētas līdz svētdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu