Egils Levits atklāj, kāds viņa sapnis tā arī nekad nepiepildījās (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Egils Levits
Egils Levits Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts prezidents Egils Levits ceturtdienas, 8. augusta, rītā viesojās radio Latvijas Radio 5 - Pieci.lv, kur atbildēja uz atmiņu klades tipa jautājumiem, atklājot, par ko vēlējies kļūt bērnībā. 

Kā izrādās, Levita kungs bērnībā sapņojis kļūt par putnu pētnieku. 

"Es gribēju kļūt par ornitologu. Tāpēc, ka es dzīvoju laukos, kur bija dažādi putni. Es tos baroju, man ieinteresēja, kā šie putni dzīvo, kādi viņi ir, kādas ir viņu dziesmas. Sevišķi pēc tam, kad es izlasīju "Putnu grāmatu". Tas bija mans pirmais sapnis, kurš nepiepildījās," intervijā Pieci.lv atklāj Levits.

Tāpat prezidents intervijas laikā atklāja, kādu mūziku klausās ikdienā, un kādu filmu iesaka noskatīties visiem Latvijas iedzīvotājiem. 

Atgādinām, ka Saeima 29. maijā Valsts prezidenta amatā ievēlēja Egilu Levitu. Atklātā balsošanā, balsojot ar vēlēšanu zīmēm, pirmajā vēlēšanu kārtā Levita kandidatūru atbalstīja 61, bet pret bija 32 deputāti. 

Savukārt 8. jūlijā prezidents deva svinīgo solījumu: "Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus izpildīšu pēc labākās apziņas."

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu