Romelu Lukaku pievienojas Milānas "Inter"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Romelu Lukaku
Romelu Lukaku Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas futbola grands Milānas "Inter" panācis vienošanos ar nu jau bijušo Mančestras "United" uzbrucēju Romelu Lukaku.

Iepriekš mediji lēsa, ka Lukaku jaunajam klubam varētu pievienoties par 80 miljoniem eiro. Jau jūlijā "Inter" izteica 58,6 miljonus eiro lielu piedāvājumu, tomēr Mančestras vienība to noraidīja.

"United" par uzbrucēju vēlējās vismaz 75 miljonus mārciņu (81,4 miljonus eiro), kas pirms diviem gadiem tika samaksāti par viņa pāreju no Liverpūles "Everton".

Zīmīgi, ka Lukaku pēdējās divas dienas trenējās kopā ar Beļģijas klubu Briseles "Anderlecht".

Interese par savainoto Lukaku, kurš starpsezonā nav aizvadījis nevienu spēli potītes traumas dēļ, bija arī Turīnas "Juventus", kas šajā sezonā triumfēja Itālijas čempionātā.

"Inter" galvenais treneris Antonio Konte, kurš Lukaku savā komandā gribēja redzēt jau tad, kad vadīja Londonas "Chelsea". Speciālists norādīja, ka Lukaku piesaiste aizvien ir komandas prioritāte pirms gaidāmās sezonas.

"Uzskatu, ka viņš ir spēlētājs, kurš uzlabotu mūsu komandu," teica Konte.

Lukaku 2017.gadā pievienojoties "United" bija tikai ceturtais spēlētājs, kurš pirms 24 gadu vecuma sasniegšanas Anglijas premjerlīgā spējis gūt 80 vārtus. Iepriekš to paveica Maikls Ouens, Robijs Fovlers un Veins Rūnijs.

Savukārt debijas sezonā uzbrucējs izcēlās ar 25 vārtiem, kļūstot tikai par 11 "United" spēlētāju, kuram tas izdevies vienas sezonas laikā. Zīmīgi, ka 26% no viņa visiem gūtajiem vārtiem (11 no 42) tika gūti pirmajos divos mēnešos kopš pievienošanās Mančestras vienībai.

Kopumā viņš "United" rindās aizvadīja 96 spēles, izceļoties ar 42 gūtiem vārtiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu