Samoilovam/Šmēdiņam zaudējums cīņā par pirmo vietu EČ apakšgrupā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Šmēdiņš
Jānis Šmēdiņš Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ceturtdien Maskavā cieta zaudējumu cīņā par pirmo vietu Eiropas čempionāta apakšgrupā un ceļazīmi uz izslēgšanas turnīra otro kārtu.

Latvijas duets, kuram sacensībās piešķirts 14.numurs, C apakšgrupas trešajā duelī ar 0-2 (17:21, 18:21) piekāpās Krievijas pārim Konstantīnam Semjonovam/Iļjam Lešukovam, kuriem ticis trešais numurs.

Pirmajā setā līdz vidum cīņa bija līdzīgi, bet tad mājinieki guva četrus bezatbildes punktus no 10:12 panākdami 14:12. Latvieši divus punktus atguva un un izlīdzināja rezultātu, bet pretinieki atbildēja ar trim punktiem un vēlāk uzvarēja setā. Arī otrajā setā pretinieki attālinājās seta viducī, maču noslēgdami savā labā.

Pirmajā mačā Samoilovs un Šmēdiņš ar 2-0 (21:15, 21:17) pārspēja serbus Stefanu Bastu un Lazaru Kolariču, kuriem Maskavā ticis 19.numurs, bet otrajā spēlē ar ar 2-0 (21:17, 21:16) uzveica Austrijas pāri Robins Zeidls/Filips Vallers, kuri turnīru uzsāka ar 30.numuru.

Apakšgrupā ar trīs uzvarām pirmie bija krievi, bet Latvijas duets ar diviem panākumiem ieņēma otro vietu un izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas.

Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa ceturtdien Eiropas čempionātā svinēja trešo uzvaru grupā, iekļūstot izslēgšanas turnīra otrajā kārtā. Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs abu traumu dēļ atteicās no grupas pēdējās spēles, bet tas neliedza iekļūt "play-off", kas piektdien būs jāsāk no pirmās kārtas.

Pļaviņš/Točs šosezon aizvadījuši jau astoņus Pasaules tūres posmus, kā arī piedalījās jūlijā notikušajā pasaules čempionātā, kurā izcīnīta devītā vieta. Tikmēr augstvērtīgākais sasniegums Pasaules tūres posmos izdevās Ešpiņu četru zvaigžņu turnīrā, kurā izcīnīta trešā vieta.

Arī Samoilovs/Šmēdiņš šosezon regulāri piedalās Pasaules tūres posmos, tomēr labāko četriniekā ne reizi nav izdevies iekļūt. Latvijas čempionātā Ventspils un Saulkrastu posmos izcīnītas uzvaras, bet pasaules čempionātā ieņemta dalīta 17.vieta.

Dāmu duets sezonu iesāka ar uzvaru Kontinentālajā kausā, bet Pasaules tūres posmos ne reizi nav izdevies ierindoties augstāk par devīto vietu. Šāda pozīcija tika izcīnīta arī Hamburgā notikušajā pasaules čempionātā.

2017.gadā Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014.gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Tāpat Pļaviņš un Šmēdiņš 2010.gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

Pērn finālspēlē Šmēdiņš un Samoilovs divos setos piekāpās norvēģiem Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam.

Eiropas čempionāts Maskavā noris Lužņiku stadionā un spēles tajā paredzētas līdz svētdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu