"Roskosmos" atklāj, cik pelna Krievijas kosmonauti (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Krievijas kosmonauti saņem līdzīgi kā Nacionālo aeronautikas un kosmosa administrācijā (NASA) vai Eiropas kosmosa aģentūrā, liecina "Roskosmos" pēdējie apkopotie dati, vēsta portāls "Postimees".

Tiek ziņots, ka darba alga kosmonautiem tiek aprēķināta saskaņā ar nolikumu "Par kosmonautu materiālo nodrošinājumu Krievijas Federācijā".

Saskaņā ar nolikumu, pamatalga kandidātam uz kosmonautiem ir 60,9 tūkstoši rubļu, kas ir aptuveni 835 eiro, savukārt kosmonautam 63,8 tūkstoši rubļu jeb 875 eiro. Viena no lielākajām algām ir kosmonautam instruktoram. Balstoties uz sniegto informāciju šī amata pārstāvis saņem 88,45 tūkstoši rubļu jeb 1 212 eiro.

Turklāt visiem "kosmosa profesijas" pārstāvjiem ir būtiskas piemaksas. Piemēram, gadījumā, kad darba pienākumi ir veiksmīgi un godprātīgi izpildīti, kosmonauti, kandināti uz kosmonautiem un instruktori var saņemt ikmēneša piemaksu līdz 25% no algas. Un gada beigās - "trīspadsmito algu".

Kosmonautiem,kuri ir bijuši kosmosā, alga pieaug līdz 69,6 tūkstošiem rubļu mēnesī, kas ir 954 eiro. Turklāt par kosmosa lidojumiem viņi saņem arī papildus vienreizēju atalgojumu. Tomēr "Roskosmosa" preses dienestā netika precizēts cik liels tas ir. 

Konkrētā summa esot atkarīga no lidojuma sarežģītības pakāpes un ilguma.

Jo vairāk lidojumu kosmosā veic darbinieks,jo lielāks atalgojums.

Par vienu lidojumu kosmonauts un instruktors līdz iziešanai uz pensiju saņem ikmēneša algas piemaksu - par vienu 55%, par diviem lidojumiem 75%,par trim un vairāk lidojumiem - 120%.

Foto: Kazahstānas stepē nolaižas trīs kosmonauti

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu