"Tas ir briesmīgi! Tur taču staigā bērni." Āgenskalna iedzīvotāja satraukta par piemājas narkomānu perēkli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "Apollo" aculiecinieka foto

Ar portālu "Apollo" sazinājās kāda satraukta lasītāja - dodoties uz darbu, netālu no mājām Āgenskalnā pārsteidzis nepatīkams skats. Vairākas izlietotas šļirces izsvaidītas pie gājēju celiņa, pa kuru bieži staigā arī bērni.

"Tas ir briesmīgi! Es zinu, ka tur ir kaut kāds narkomānu midzenis, jo tieši uz tās takas šļirces var redzēt diezgan bieži, bet šodien tās bija visur! Tur taču staigā arī bērni, kuri, kaut mirkli atstāti bez vecāku uzraudzības, grib paņemt rokās un iebāzt mutē visu, ko atrod," sašutusī iedzīvotāja atklāja portālam "Apollo".

"Nemaz nerunājot par to, kā tās šļirces tur nonāk - tas nozīmē, ka tur regulāri kāds "duras".

Bet apkārt normālas daudzdzīvokļu mājās. Man tagad bail vakarā tur staigāt, jo tas nozīmē, ka tas ir narkomānu stūris, kur viņi regulāri uzturas. Un es jau nezinu - vai viņi var kļūt agresīvi vai mēģināt apzagt..."

Foto: Izmētātas šļirces pie dzīvojamās mājas Āgenskalnā

HIV/AIDS atbalsta centra "DIA+LOGS" publicētā informācija liecina, ka Rīgā katrā daudzdzīvokļu namā varēti mitināties vismaz viens narkomāns, taču konkrētu datu par to, cik daudz viņi būtu Rīgā vai Latvijā, nav. Centra uzskaitē ir tikai tie narkomāni, kuri atrodas veselības iestāžu uzskaitē, bet vēl ir daudz tādu, kuri nekur nav reģistrēti.

Par šļirču atrašanu savā pagalmā noteikti vajadzētu ziņot "DIA+LOGS", kas arī nodarbojas ne tikai ar jaunu šļirču izdali narkomāniem, bet arī izlietoto savākšanu un utilizēšanu. Centram var zvanīt uz Mobilās vienības informācijas telefonu 27004493 vai 67243101.

Toties, ja ir ievēroti šādi "narkomānu midzeņi", par to noteikti jāziņo policijai, lai tuvākā ekipāža brauktu apsekot objektu. Konkrētas vietas arī tiek piefiksētas datubāzē, lai būtu kārtības sargu redzes lokā.

Taču, ja ir aizdomas par narkotisku vielu tirdzniecību un izplatīšanu kādā vietā, to būtu vēlams atzīmēt Iekšlietu ministrijas izstrādātajā kartē. Pakalpojuma mērķis ir veicināt Valsts policijas un sabiedrības sadarbību nelegālā alkohola, cigarešu vai narkotiku tirdzniecības vietu apkarošanā, nodrošinot operatīvu un publiski pieejamu informācijas apmaiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu