Graudiņa/Kravčenoka iekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Kravčenoka Foto: FIVB

Latvijas sieviešu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka piektdien Maskavā iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Latvijas pāris, kas čempionātā izlikts ar 20.numuru, "play-off" otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 2-1 (28:26, 21:23, 15:9) pārspēja grieķietes Vasiliku Arvaniti/Pangiotu Karagkuni, kuras izsētas ar 17.numuru.

Ceturtdaļfinālā Graudiņai/Kravčenokai plkst.19 pretī stāsies vācietes Šantale Laburēra/Sandra Itlingere, kuras izliktas ar 12.numuru.

Pirmajā setā Latvijas duets ātri panāca drošu pārsvaru (8:3), taču turpinājumā tas tika izsēts un vadībā bija jau pretinieces (18:15). Graudiņa/Kravčenoka guva četrus bezatbildes punktus un atguva vadību. Seta galotnē viņas neizmantoja vairākas setbumbas, tomēr grūtā cīņā ieguva divu punktu pārsvaru (28:26).

Arī otrā seta sākumā bija "šūpoles" - latvietes pēc 0:2 guva četrus bezatbildes punktus, uz ko pretinieces atbildēja ar trim punktiem. Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā līdz Latvijas pāris panāca 12:9, taču vēlāk viņas pēc nelieka krituma nonāca iedzinējos ar 15:18. Seta nogalē grieķietes tika panāktas, turklāt Latvijas duets atspēlēja divas setbumbas, taču beigās piekāpās ar 21:23.

Tādējādi ceļazīme uz ceturtdaļfinālu izšķīrās trešajā setā. Lai gan tas tika iesākts ar diviem zaudētiem punktiem, Graudiņa/Kravčenoka atbildēja ar septiņiem punktiem un ielika pamatus uzvarai. Setā tika izcīnītā uzvara ar 15:9, kas deva panākumu arī mačā.

Latvijas sieviešu duets apakšgrupā uzvarēja visās trīs spēlēs, tādējādi izslēgšanas turnīru sāka no otrās kārtas jeb astotdaļfināla.

Vīru sacensību izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš cieta zaudējumu, bet Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs neizgāja kortā. Latvijas dueti čempionātu noslēdza dalītā 17.vietā.

Dāmu duets sezonu iesāka ar uzvaru Kontinentālajā kausā, bet Pasaules tūres posmos ne reizi nav izdevies ierindoties augstāk par devīto vietu. Šāda pozīcija tika izcīnīta arī Hamburgā notikušajā pasaules čempionātā.

2017.gadā Eiropas čempionāts norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē, kur uzvarēja itāļi Daniele Lupo un Paolo Nikolai, kamēr Šmēdiņš un Samoilovs palika otrie. Viņi par Eiropas čempioniem kļuva 2015.gadā Austrijā, bet 2013. un 2014.gadā kaklā arī kāra Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Tāpat Pļaviņš un Šmēdiņš 2010.gadā tika pie Vecā kontinenta bronzas medaļām.

Pērn finālspēlē Šmēdiņš un Samoilovs divos setos piekāpās norvēģiem Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam.

Eiropas čempionāts Maskavā noris Lužņiku stadionā un spēles tajā paredzētas līdz svētdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu