ASV ar "cianīda bumbām" tiek apdraudēti savvaļas dzīvnieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija atkārtoti atļāvusi valdības amatpersonām izmantot pretrunīgās "cianīdu bumbas", lai nogalinātu savvaļā dzīvojošos koijotus, lapsas un citus dzīvniekus, vēsta "The Guardian".

Pavasarī novietotie slazdi, kas saukti par M-44 ir pildīti ar nātrija cianīdu un tos visbiežāk izmanto ASV auksaimniecības federālā aģentūra "Wildlife Services", kas katru gadu nogalina lielu skaitu savvaļas dzīvnieku, galvenokārt privātu lauksaimnieku labā. 

Kā vēsta BBC, 2017. gadā šādu slazdu dēļ cietis arī kāds bērns un trīs lolojumdzīvnieki - suņi, kuri pēc saindēšanās ar cianīdu miruši. Cietušā bērna ģimene toreiz iesūdzēja tiesā ASV valdību un par notikuš saņēma kompensāciju $150, 000 dolāru apmērā.

Tāpat izvietoto slazdu dēļ bojā gājuši arī tie dzīvnieki, kuri netiek uzskatīti par draudiem lauksaimniekiem, piemēram, mājlopi, skunsi, jenoti un lāči. 

ASV vides aizsardzības aģentūra stāsta, ka saņemtas vairāk nekā 200 000 iebildumu vēstules pret M-44 ierīcēm.

Oregonas štatā šī gada maijā tika aizliegts izmantot šāda veida cianīda bumbas, pēc tam, kad kāds vilks tika nogalināts. Toreiz valsts pārstāvis skaidroja, ka "tas ir vitāli svarīgs sabiedrības drošības jautājums".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu