Ar kampaņas palīdzību SPKC informē sabiedrību par drošiem un legāliem skaistumkopšanas pakalpojumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lai nodrošinātu viegli pieejamu, aktuālu un saistošu informāciju par infekcijas slimību un citu veselības risku profilaksi invazīvo skaistumkopšanas pakalpojumu saņemšanas laikā un aicinātu iedzīvotājus izvēlēties drošus un legālus skaistumkopšanas pakalpojumus, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sadarbībā ar Veselības ministriju (VM) un Veselības inspekciju (VI) ir uzsācis sabiedrības informēšanas kampaņu "Uzticies pārbaudot!".

Kampaņas īstenošanā uzsvars likts uz šādiem skaistumkopšanas pakalpojumiem tādiem kā: mikropigmentācija, tetovēšana, pīrsingi, kosmētiskas injekcijas, kā arī manikīrs un pedikīrs. 

Tiek plānots, ka sabiedrības tiks informēta par to, kādām higiēnas prasībām jāpievērš uzmanība, saņemot pakalpojumu, un to, kā pārliecināties, vai pakalpojuma sniedzējs ir legāls.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) mājaslapā ievietotā informācija, nedroši un nehigiēniski pakalpojumi, darba piederumi un telpas var veicināt infekciju slimību izplatīšanos, negatīvi ietekmējot gan klientu un pakalpojumu sniedzēju, gan secīgi visas sabiedrības veselību kopumā.

Ja netiek veikta pilnvērtīga lietoto darba piederumu apstrāde vai tā netiek veikta vispār, klientiem būtiski palielinās risks inficēties ar vīrusu infekcijām (piemēram, herpes, B un C hepatīts), bakteriālām infekcijām (piemēram, streptokoku, stafilokoku infekcijas), sēnīšu infekcijām (ādas un nagu sēnīte), parazītu invāzijām (kašķis, utis).

Papildus infekciju riskiem, nedroši un nekvalitatīvi sniegti skaistumkopšanas pakalpojumi var radīt arī citus riskus veselībai (piemēram, nepareizi veiktu kosmētisko injekciju rezultātā radies aklums).

Legāls pakalpojumu sniedzējs ir tāds, kura izglītības kompetencē ir sniegt atbilstošo pakalpojumu, kā arī kurš pats vai kura pārstāvētais salons par savu darbību ir paziņojis Veselības inspekcijā.

Video: Sabiedrības informēšanas kampaņa "Uzticies pārbaudot!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu