"Liverpool" un Lionas "Olympique" ar uzvarām iesāk jauno sezonu vietējos čempionātos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Ar uzvarām 2019./20.gada futbola sezonu vietējos čempionātos uzsāka pērnā gada UEFA Čempionu līgas uzvarētāji "Liverpool" un Francijas augstākās līgas klubs Lionas "Olympique".

Pērnā gada Anglijas premjerlīgas vicečempione un UEFA Čempionu līgas uzvarētāja "Liverpool" šīs sezonas atklāšanas mačā mājās ar 4:1 (4:0) pārliecinoši pārspēja Norvičas "City", kas šajā čempionātā atgriezusies pēc gada pārtraukuma.

Mača sākums "City" iesākās neveiksmīgi, jo pēc centrējuma soda laukumā, aizsargs pieliekot kāju, bumbu ieraidīja savos vārtos. Mohameds Salāhs pēc 12 minūtēm jau panāca 2:0, bet Virdžils van Dijks pēc izspēlēta stūra sitiena, sitot ar galvu, mājiniekus izvirzīja jau drošā vadībā (3:0). Treknu punktu pirmajam puslaikam pielika Divoku Origi, kurš 42.minūtē pēc tāla centrējuma, sitot ar galvu, bumbu raidīja vārtu tīklā, panākot 4:0. Zīmīgi, ka spēlētājs šajā starpsezonā parakstīja ilgtermiņa vienošanos ar klubu.

Norvičas somu uzbrucējs Tēmu Puki 64.minūtē guva savas komandas goda vārtus, bet atgriešanās premjerlīgā iesākusies pagalam neveiksmīgi. Savukārt pirmā puslaika beigās traumu guva "Liverpool" vienības vārtu vīrs Alisons, kuram, visticamāk, nāksies izlaist trešdien paredzēto UEFA Superkausa spēli pret Londonas "Chelsea".

Tikmēr Francijas spēcīgākajā čempionātā mājinieki "Monaco" ar 0:3 (0:2) kapitulēja Lionas "Olympique", kas aizvadītajā sezonā izcīnīja trešo vietu.

Mača piektajā minūtē pēc izpildīta stūra sitiena, soda laukumā visaugstāk uzlēca Usmans Dembelē, kurš no tuvas distances, sitot ar galvu bumbu ieraidīja vārtos. Tikmēr 25 minūtes vēlāk "Monaco" vienība palika mazākumā, jo it kā nedzirdējis svilpi, pieredzējušais spāņu pussargs Fransesks Favregass pārkāpa noteikumus pret oponentu, saņemot sarkano kartīti. Jau pēc sešām minūtēm ar tālšāvienu to izmantoja Memfiss Depajs, panākot 2:0, bet desmit minūtes līdz fināla svilpei Likass Tusārs rezultātu palielināja līdz 3:0, ar tādu rezultātu arī noslēdzoties spēlei.

Sestdien abos čempionātos norisināsies sešas spēles.

Pērn par Anglijas čempioniem tika kronēti Mančestras "City" futbolisti, bet Francijā triumfēja Parīzes "Saint-Germain" (PSG) vienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu