Miris viens no Tokijas olimpisko spēļu būvniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Olimpiskie apļi
Olimpiskie apļi Foto: EPA/LETA

Kādā no būvlaukumiem, kurā top Tokijas Olimpiādes infrastruktūra no sirdstriekas gājis bojā strādnieks, piektdien paziņoja sacensību organizatori.

Būvnieka nāve tiek saistīta ar lielo karstumu, kas tagad pārņēmis Japānu, bet 50 gadus vecā aizgājēja ķermenis tika atrasts guļam uz zemes vietā, kurš viņš iepriekš veicis elektroinstalācijas darbus.

Organizatori ziņoja, ka persona nekavējoties tika nogādāta vietējā slimnīcā, tomēr viņa dzīvību tā arī neizdevās glābt. Četrgades nozīmīgākā sporta pasākuma rīkotāji gan nevarēja oficiāli apstiprināt nāves iemeslus, tomēr vietējie mediji, atsaucoties uz policijas teikto, par bojāejas iemeslu nosaukuši sirdstrieku.

Nāves iemesls aizvien vēl oficiāli nav apstiprināts.

Šis bija jau trešais nāves gadījums kādā no būvlaukumiem, kuros top Tokijas olimpisko spēļu sporta būves. Viens no aizgājējiem pats sev atņēma dzīvību pārslodzes dēļ, bet otrs mira negadījumā.

Lielais karstums un gaisa mitrums ir biedējošākie faktori, kas satrauc spēļu organizatorus, īpaši tādēļ, ka pērn Japānu pārņēma vēl lielāks karstums, kāds tas bijis šogad. Neraugoties uz spēcīgām lietusgāzēm šajā vasarā, Japānā atkal valda mežonīgs karstums, kurš jau laupījis 57 cilvēku dzīvības, bet vēl teju 18 000 nogādāti slimnīcā.

Organizatori nākuši klajā ar vairākām sistēmām, kas palīdzēs sportistiem atvēsināties, tostarp izsmidzināmiem aerosoliem, kā arī teritorijā tiks izvietoti puķu žogi, kas, kā norādīja organizatori, cilvēkiem palīdzēšot psiholoģiski.

Tāpat ir mainīta arī sacensību programma, baidoties par karstuma ietekmi uz sportistiem, tādēļ maratona distances starti pārcelti agrāk. Izmaiņas skārušas arī citus sporta veidus, tomēr netiek minēts tieši kurus.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu