Vīrietis Rīgā gaišā dienas laikā bērnu priekšā sit sievu (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki gaišā dienas laikā saņēmuši izsaukumu, ka kāds agresīvs vīrietis uz ielas sitot bezpalīdzīgu sievieti. Turklāt turpat blakus atradušies vairāki mazi bērni, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Notikuma vietā ieradās divas likumsargu ekipāžas. Izsaucējs policistus sagaidīja un pastāstīja, ka agresīvais vīrietis iegājis dzīvoklī.

Atverot durvis, vīrietis un pateica, ka policijas palīdzība te nav nepieciešama, konflikts noticis ar sievu, taču tagad viss ir kārtībā. Laist iekšā likumsargus gan viņš negribēja.

Ņemot vērā policijas aizdomas par vardarbību ģimenē bērnu klātbūtnē, likumsargi izskaidroja vīrietim par tiesībām pārbaudīt, vai viss tiešām ir kārtībā. Nonākot dzīvoklī, likumsargi saprata, ka izsaucējs runājis nopietni sieviete patiešām cietusi no dzīvesbiedra rokas. Neskatoties uz pamatīgi aizpampušo aci, viņa noraidījusi jebkādu policijas palīdzību.

Drošības labad policisti gan uz notikuma vietu izsaukuši mediķus, kuri apskatījuši gan iekaustīto sievieti, gan visus trīs bērnus, taču nevienam no klātesošajiem nebija veselības problēmas, kuru dēļ būtu nepieciešamas kādas papildus pārbaudes vai ārstēšana. Viss tālākais darbs notikuma vietā atstāts policistu pārziņā.

Viens no policistiem jau iepriekš bija nonācis šajā dzīvoklī - arī toreiz sieviete tikusi piekauta. Uz jautājumu, kā būs tālāk, viņa atbildēja, ka "nekā nebūs, jo ar vīrieti kopā vairs nedzīvos."

Sieviete atteicās no policijas palīdzības un iesnieguma rakstīšanas. Tomēr viņu un bērnus likumsargi nogādāja krīzes centrā, informējot arī bāriņtiesu un sociālos darbiniekus.

Šo ģimene kādu laiku redzeslokā turēs atbildīgās institūcijas. Savukārt agresīvajam vīram tomēr neizdosies pilnībā izsprukt no soda, jo pret viņu tiks uzsākta lieta par emocionālu vardarbību pret bērniem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu