Pirmdien gaisa temperatūra pakāpsies līdz +26 grādiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pirmdien Latviju sasniegs mākoņu un nokrišņu zona, tādēļ debesis pakāpeniski aizklās mākoņi un pēcpusdienā Kurzemē un Vidzemē gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī laika apstākļus Latvijā noteiks neliels augsta spiediena apgabals, tādēļ mākoņu daudzums būs mainīgs un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, un gaisa temperatūra būs robežās no +9 līdz +16 grādiem piekrastē.

Savukārt dienā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas pērkona negaisa laikā brāzmās sasniegs 15 metrus sekundē.

Diena būs silta, proti, gaisa temperatūra gaidāma +21 līdz +26 grādu robežās, bet dažviet centrālajos rajonos saule gaisu sasildīs līdz +27 grādiem.

Rīgā naktī mākoņi vien daļēji klās debesis un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, un termometra stabiņš nenoslīdēs zem +13 līdz +14 grādu atzīmes.

Savukārt dienas laikā mākoņu daudzums palielināsies un vakarā īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25 līdz +26 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu