Ofors ar diviem vārtiem kaldina "Daugavpils" uzvaru Liepājā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Daugavpils" futbolisti
"Daugavpils" futbolisti Foto: Facebook/BFC Daugavpils

"Daugavpils" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā viesos ar 2:1 (2:0) pārspēja "Liepāju".

Daugavpiliešiem abus vārtus guva nigēriešu uzbrucējs Namdi Ofors.

Mača rezultāts tika atklāts 17.minūtē, kad pēc augsta centrējuma uz tālo vārtu stabu Ofors ar galvu raidīja bumbu tīklā. Liepājnieku nedienas pirmajā puslaikā turpinājās, jo traumas dēļ maču nevarēja turpināt Raivis Andris Jurkovskis, turklāt tika ielaisti vēl vieni vārti. Spēles 30.minūtē pēc centrējuma bumba nonāca Ofora rīcībā, nigērietim ar galvu to raidot mērķī. Liepājnieki otrā laukuma galā atbildēja ar sitienu pa vārtu stabu un arī tīklā ieraidītu bumbu, taču aizmugures dēļ precīzais sitiens netika ieskaitīts.

Otrajā puslaikā pirmais bīstamais moments bija vien 71.minūtē, kad pēc Amansiu Forteša izpildītā soda sitiena bumba tikai nedaudz lidoja gar vārtu labo stabu. Četras minūtes vēlāk Ofors pretējā laukumu pusē apveda vairākus liepājniekus, taču nespēja sev nokārtot "hat-trick". Turpinājumā daugavpilieši pēc stūra sitiena vēl pāris reizes apdraudēja "Liepājas" komandas vārtu drošību.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām bīstami pa "Daugavpils" vārtiem sita Fortešs, taču viesu vārtsargs Danilo Kučers bija uzdevumu augstumos. Pēc ilgiem centieniem liepājnieki guva vārtus - pamatlaika pēdējā minūtē "Liepājas" jaunieguvums Kristers Čudars ar spēcīgu sitienu pārspēja Kučeru. Tiesa, neizšķirtu izraut mājiniekiem neizdevās.

Daugavpilieši svētdien pārtrauca sešu neuzvarēto spēļu sēriju.

Arī iepriekšējos divos mačos uzvaras izcīnījusi "Daugavpils" komanda, kas pirmajā spēlē viesos ar 3:2 bija pārāka, bet atkārtotu uzvaru ar 1:0 izcīnīja pašā jūnija sākumā mājās.

"Liepājas" komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt Sejdina Keitā, kuram sakrāto brīdinājumu dēļ piespriesta vienas spēles diskvalifikācija.

Vēl šovakar notiek derbijs starp čempionāta vadošajām komandā "Riga" un RFS.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šīs kārtas ievadā Jūrmalas "Spartaks" sestdien mājās ar 3:0 pārspēja "Valmiera Glass"/ViA komandu, bet "Jelgava" mājās ar 1:0 uzveica "Metta" vienību.

25.kārtu virslīgā izlaidīs "Ventspils" klubs.

Ar 41 punktu 20 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet šo vietu nākas dalīt ar divus mačus vairāk nospēlējušo RFS. Tālāk ar 34 punktiem 22 spēlēs ir "Spartaka" komanda, ceturtā ar 31 punktu ir "Ventspils", piektajā vietā ar 30 punktiem 22 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, bet 28 punkti 22 dueļos ir "Liepājai". Septītā ar 26 punktiem ir 22 mačos aizvadījusī "Jelgava", tālāk ar 24 punktiem 21 duelī seko "Daugavpils", bet pēdējā ar 19 punktiem 22 cīņās ir "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu