Nadals piekto reizi karjerā triumfē "Coupe Rogers" turnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: AFP/SCANPIX

Titulētais Spānijas tenisists Rafaels Nadals svētdien jau piekto reizi karjerā triumfēja "Coupe Rogers" turnīrā, finālā ar 6-3, 6-0 pieveicot krievu Daniilu Medvedevu.

Šogad ATP "Masters 1000" turnīrs norisinājās Monreālā, bet pāra gados tas tiek aizvadīts Toronto.

Nadals ir pasaules ranga otrā rakete, bet Medvedevs vēl svētdien ATP rangā bija atrodams devītajā pozīcijā, tomēr pēc fināla sasniegšanas "Coupe Rogers" turnīrā, viņš pirmdien atjauninātajā rangā sasniegs savu karjeras rekordu - 8.vieta.

"Viņš spēlēja lielisku tenisu - bieži aizvadījām garas izspēles," pēc uzvaras savu pretinieku sarunā ar turnīra organizatoriem paslavēja Nadals. "Man personīgi bija svarīgi, lai spēli iesāku labā formā. Medvedevs spēlēja labi, jo iepriekš pirms šī turnīra bija aizvadījis vairākus mačus, bet mans stāsts bija citāds - tikai trīs reizes uzspēlēju uz "hard" seguma."

"Domāju, ka labi nospēlēju pirmajā geimā. Viņam bija breika iespēja, tomēr es labi aizsargājos. Kopumā nospēlēju labi, manuprāt, šī bija mana labākā spēle šajā nedēļā - nav šaubu," apmierināts ar sniegumu bija pieckārtējais turnīra čempions.

Tikmēr Medvedeva spēles taktika strādāja vien īsu brīdi.

"Mans uzdevums bija nedot viņam daudz laika, mēģināju sist bumbiņa dziļi laukumā, lai Nadalam nebūtu iespējas viegli atsist bumbiņas," teica Krievijas tenisists. "Sākumā tas it kā strādāja, bet vēlāk es pilnībā zaudējumu emocionālo pacēlumu. Vēlāk tikai Nadals kontrolēja izspēles un visu mača gaitu."

"Dažbrīd spēlē es centos atspēlēt vienu geimu, nevis veselu setu, lai redzētu, kā izdosies. Biju tuvu, tomēr Nadals spēlēja lieliski," atklāts pēc zaudējuma bija Medvedevs.

Spānim nokļūšana finālā nesagādāja lielas pūles, jo no pusfināla cīņas potītes traumas dēļ atteicās francūzis Gaēls Monfiss. Savukārt Medvedevs pusfinālā tikās ar savu tautieti un ranga tuvāko konkurentu Karenu Hačanovu, kurš tika uzveikts ar 6-1, 7-6 (8:6).

Zīmīgi, ka Nadals ir tikai vienas uzvaras attālumā, lai atkārtotu Ivana Lendla iespēto pagājušā gadsimta 80. un 90.gados, kad čehu izcelsmes ASV tenisists "Coupe Rogers" trofeju kopumā virs galvas cēla sešas reizes.

Tāpat Nadalam šī bija jau 35.uzvara ATP "Masters" 1000 turnīros, kas ir absolūts rekords starp aktīvajiem tenisistiem. Līdz ar gūto panākumu, spānis šosezon sapelnījis visvairāk ATP ranga punktus.

Dāmu konkurencē titulu izcīnīja talantīgā kanādiešu tenisiste Bjanka Andresku, kura finālā paspēja uzvarēt vien trīs geimus (3-1), jo viņas pretiniece Serēna Viljamsa no cīņas izstājās muguras sāpju dēļ.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis Monreālas ATP "Masters 1000" sērijas kvalifikācijas pirmajā kārtā ar rezultātu 6-7 (4:7), 2-6 zaudēja Bernardam Tomičam.

Šis tenisistiem ierasti ir viens no sagatavošanās turnīriem sezonas pēdējām "Grand Slam" sacensībām - "US Open", kuras norisināsies augusta beigās ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu