Lietuvas gaisa telpā sliktu laika apstākļu dēļ ielidojusi Krievijas armijas lidmašīna (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidmašīna MiG-29. Ilustratīvs attēls
Lidmašīna MiG-29. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas gaisa telpā virs Baltijas jūras pagājušajā nedēļā sliktu laikapstākļu dēļ uz brīdi ielidojusi Krievijas armijai piederoša pasažieru lidmašīna "Tu-134", pirmdien paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Lidmašīnu 6. augustā devušies identificēt NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijas iznīcinātāji, tās transponders bijis ieslēgts, tai bijis iepriekš sagatavots lidojuma plāns un tā uzturējusi radiosakarus ar Lietuvas Reģionālo lidojumu vadības centru.

"Gaisa telpa tika pārkāpta sliktu laikapstākļu dēļ, un lidmašīna brīdināja, ka tā rīkosies," ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi Aizsardzības ministrijas pārstāve Asta Galdikaite.

Kopumā NATO iznīcinātāji pagājušajā nedēļā deviņas reizes pacēlās gaisā, lai identificētu Krievijas militārās lidmašīnas, galvenokārt iznīcinātājus, kas lidoja starptautiskajā gaisa telpā virs Baltijas jūras. Daļa no šīm lidmašīnām lidoja ar izslēgtiem transponderiem, nebija iesniegušas lidojuma plānus un neuzturēja sakarus ar Lietuvas dispečeriem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu