Strēlnieka pārstāvētajai CSKA pievienojies Eirolīgas snaiperis Džeimss

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Džeimss
Maiks Džeimss Foto: EPA/Scanpix

Latvijas izlases basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētajam Krievijas klubam Maskavas CSKA pievienojies aizvadītās sezonas ULEB Eiropas līgas rezultatīvākais spēlētājs Maiks Džeimss, vēstīts kluba mājaslapā.

Džeimss ar jauno komandu līgumu parakstījis uz vienu gadu.

Gandarīts par komandas jaunieguvumu bija arī vienības galvenais treneris Dimitris Itudis.

"Maiks ir talantīgs spēlētājs, kurš spēj izkārtot sev metienu pozīcijas, kā arī palīdz to izdarīt saviem partneriem. Visi šie gadi, kurus viņš pavadījis Eirolīgā un cita līmeņa turnīros, parādījuši, ka viņš māk gūt punktus," speciālista teiktais citēts kluba mājaslapā. "Tomēr neskatoties uz precizitāti, viņam nāksies adaptēties mūsu komandas sistēmām. Mums jau par šo bija saruna, un viņš apliecināja, ka ir gatavs tās apgūt. Novēlam viņam veselību, lai kopīgi sasniegtu komandas izvirzītos mērķus."

"Tagad, kad esam noslēguši komandas komplektāciju, ikvienam būtu jāsaprot, ka pērnā gada čempionvienībai ir visai mazs sakars ar šī gada komandu. Mums pēc iespējas ātrāk ir jāaizmirst izcīnītā trofeja - īpaši tiem, kuri komandas sastāvā bija arī pērn," kaujinieciski noskaņots bija Itudis. "Gatavošanās gaidāmajai sezonai nebūs viegla, jo aptuveni seši līdz septiņi CSKA basketbolisti spēlēs Pasaules kausa izcīņā."

"Mums jāsanāk kopā kā komandai, lai kopīgi sagatavotos un parādītu vienotu spēli," piebilda speciālists.

Starpsezonā komandu pameta vairāki vadošie spēlētāji - amerikāņi Korijs Higinss un Otello Hanters, francūzis Nando de Kolo, kā arī Serhio Rodrigess no Spānijas. Visi šie spēlētāji pievienojušies citiem Eiropas grandiem, tikmēr ar amerikānieti Aleksu Pītersu CSKA pati nolēma neturpināt sadarbību.

Tomēr pēc vairāku līderu aiziešanas, CSKA sastāvu papildinājusi ar Strēlnieku, vācieti Johannesu Foigtmanu, kā arī Deranu Hiliardu, Kostu Kufosu un Ronu Beikeru (visi - no ASV). Pēdējie divi aizvadīto sezonu pavadīja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

CSKA aizvadītajā sezonā triumfēja ULEB Eirolīgā un arī VTB Vienotajā līgā. Par labāko Eiropā CSKA klubs kļuvis astoņas reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu