Ostapenko nepārvar Sinsinati turnīra pirmo kārtu (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Sinsinati WTA "Premier 5" turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 7-6 (7:3), 3-6 zaudēja Jūlijai Putincevai no Kazahstānas.

Pēc pirmdien atjaunotā ranga Ostapenko pakāpusies par piecām vietām, ieņemot 75.pozīciju, kamēr viņas pretiniece Putinceva ir 42.vietā.

Par dalību pirmajā kārtā Ostapenko saņems vienu WTA ranga punktu.

Kā iepriekšējos mačos, tā arī šajā Ostapenko saskārās ar grūtībām savā servē - Latvijas tenisiste pieļāva vairākas dubultkļūdas un nonāca iedzinējos ar 0-3. Lai gan ar breiku viņa vienu punktu atguva, tomēr zaudēja savas nākamās divas serves un setā piekāpās ar 2-6.

Otro setu Ostapenko sāka cerīgāk un jau pirmajā geimā pie pretinieces serves panāca 40:0. Tiesa, Kazahstānas tenisiste atspēlēja trīs breikbumbas un savu servi nosargāja, kas gan viņai neizdevās trešajā geimā. Nākamajos trīs geimos uzvarēja servētājas līdz Ostapenko vēlreiz nonbreikoja Putincevu un panāca 5-2 - rezultātu, kas deva iespēju servēt par uzvaru setā. Taču Ostapenko atkal neveiksmīgi servēja, kas pretiniecei ļāva vienu punktu atgūt.

Arī savā nākamajā servē Ostapenko pieļāva dubultkļūdu, līdz ar to seta gaitā iekrātais divu uzvarētu geimu pārsvars tika sadzēsts un rezultāts bija neizšķirts 5-5. Ar pārliecinošu breiku Latvijas tenisiste atgriezās spēlē un panāca 6-5, taču vēlreiz zaudēja savu servi, kā rezultātā seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā. Tajā rīdziniece panāca 4:1 un pēc tam guva virsroku ar 7:3.

Trešā seta ievadā Ostapenko tika nobreikota un arī savos nākamajos divos serves geimos saskārās ar Putincevas pretestību, kopā atspēlējot četras breikbumbas. Septītajā geimā Latvijas tenisiste servēja veiksmīgi, tomēr devītajā nonāca iedzinējos ar 0:40, kas Kazahstānas sportistei deva trīs mačbumbas. Pirmo no tām Ostapenko atspēlēja, bet ar otro Putinceva noslēdza maču savā labā.

Ostapenko šajā mačā pieļāva 15 dubultkļūdas, kamēr pretiniecei tādas bija tikai divas.

Abas tenisistes iepriekš tikušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā tikšanās reizē 2016.gadā Putinceva ar 6-1, 3-6, 7-5 uzvarēja Pekinas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā, savukārt 2017.gada Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā Ostapenko bija pārāka ar 6-3, 6-1.

Ostapenko pēdējo turnīru pirms Sinsinati aizvadīja pagājušajā nedēļā Toronto, kur apstājās astotdaļfinālā. Šajā turnīrā tas līdz šim bijis viņas labākais sasniegums, bet šosezon viņa izcīnījusi 14 uzvaras un piedzīvojusi 21 neveiksmi. Tikmēr Putinceva šosezon aizvadījusi 39 mačus, izcīnot 23 uzvaras, tostarp savu pirmo karjeras titulu Nirnbergas WTA "International" turnīrā. Latvijas tenisiste karjerā izcīnījusi divus titulus - pēdējais bija 2017.gadā Seulas WTA "International" turnīrā.

Latvijas tenisiste Sinsinati turnīrā iepriekš spēlējusi trīs reizes, bet vislabāk veicies pirmajā dalības reizē (2015.gadā), kad sasniegta sacensību otrā kārta, tikmēr pērn viņa apstājās jau pirmajā kārtā. Savukārt Putinceva ASV notiekošajā turnīrā piedalījusies sešas reizes, 2017.gadā sasniedzot turnīra otro kārtu un šogad atkārtojot savu labāko rezultātu. Tikmēr pērn viņa nepārvarēja kvalifikācijas otro kārtu.

Šajā turnīrā piedalīsies arī vadošā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova (WTA 11.), kurai pirmajā mačā būs jāspēlē ar krievieti Svetlanu Kuzņecovu (WTA 198.). Mačs sāksies ap pusnakti pēc Latvijas laika.

Sinsinati WTA "Premier" turnīrs ASV norisināsies līdz svētdienai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu