"Vai pasaule noskatīsies un "nomierinās"?" Pakistānas premjers salīdzina Indijas rīcību Kašmirā ar nacistisko Vāciju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Imrans Kāns.
Imrans Kāns. Foto: AFP / Scanpix

Pakistānas premjerministrs Imrans Kāns "Twitter" salīdzinājis Indijas valdību ar nacistiem un brīdina, ka nekā nedarīšana Kašmiras problēmas risināšanai būtu tas pats, kas pret Hitleru izmantotā "nomierināšanas" politika.

Premjera komentāri sekojuši pēc tam, kad Indijas varasiestādes no jauna ieviesušas komandantstundu, vēsta "The Guardian." Ziņās parādījušies svētdien, 11. augustā, video, kuros cilvēkiem liek atgriezties mājās un veikalniekiem slēgt savus veikalus. Telefonsakari un internets reģionā joprojām ir bloķēts.

Savā "Twitter" kontā Kāns rakstījis: "Izmantojot etnisko tīrīšanu, tiek mēģināts izmainīt Kašmiras demogrāfisko stāvokli. Jautājums ir: Vai pasaule noskatīsies un nomierinās, tāpat kā Hitleru Minhenē?"

Viņš arī piebilda, ka "indiešu nacionālistu ideoloģija neapstāsies Kašmirā, bet turpināsies ar musulmaņu apspiešanu Indijā un ar laiku par mērķi kļūs Pakistāna." 

Jau ziņots, ka Indijas parlaments 6. augustā pieņēmis rezolūciju par Kašmiras īpašā statusa atcelšanu un štata sadalīšanu. Līdz šim daļu Kašmiras, kur vairākums iedzīvotāju ir musulmaņi, kontrolēja Indija, daļu - Pakistāna, un nelielu daļu reģiona ziemeļos - Ķīna. 

Baidoties no iespējamajiem nemieriem, ko varētu radīt valdības lēmums, Indijas valdība spēki jau 4. augustā Šrīnagarā, kas ir reģiona lielākā pilsēta, uzstādīja barikādes, lai norobežotu pilsētas rajonus. Tika aizliegta publiska pulcēšanās un paziņots, ka skolas tiks uz laiku slēgtas.

Ziņu aģentūra "Reuters" arī vēsta, ka pirmdien, 12. augustā, Šrinagāra lielākoties bijusi bloķēta, neskatoties uz tradicionālajiem musulmaņu svētkiem. Neskatoties uz aizliegumu pulcēties, vairāki simti cilvēku piedalījušies demonstrācijās, kurās izskanējuši saukļi: "Mēs gribam brīvību!"

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu