ASV ģenerālprokurors norāda uz "nopietnām nepilnībām" cietumā, kurā nomira pedofilijā apsūdzētais Epsteins (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV ģenerālprokurors Viljams Bars
ASV ģenerālprokurors Viljams Bars Foto: Reuters/ScanPix

ASV ģenerālprokurors Viljams Bars pirmdien, 11. augustā, paziņojis, ka cietumā, kurā pašnāvību izdarījis pedofilijā apsūdzētais Džefrijs Epsteins, novērojamas "nopietnas nepilnības", vēsta aģentūra "Reuters".

Bars arī piebilda, ka izmeklēšana lietā turpināsies. "Jebkuriem līdzvainīgajiem nevajadzētu pārstāt raizēties," sacīja ASV augstākais tiesībsargājošo iestāžu darbinieks.

Sestdien Bars paziņoja, ka aicinājis ASV Tieslietu departamenta izmeklētājiem izmeklēt Epsteina nāvi.

Ģenerālprokurors norādīja, ka Epsteina nāve neļaus apsūdzētājiem sastapties ar pāridarītāju tiesas zālē, kā arī paziņoja, ka tiekot iegūta informācija par "nopietnām nepilnībām šajā iestādē [kurā Epsteins miris], kas ir dziļi satraucošas."

Viņš gan konkrēti nepateica, kādas tieši tās ir. Atbildīgo ierēdņu lēmums Epsteinu pastiprināti neuzraudzīt pēc neveiksmīga pašnāvības mēģinājuma jūlijā ticis asi kritizēts.

Tiesu medicīnas eksperti autopsiju esot pabeiguši svētdien, bet oficiālo nāves cēloni vēl tikai paziņos.

Jau vēstīts, ka ASV finansists Džefrijs Epsteins izdarījis pašnāvību savā cietuma kamerā. Viņš apsūdzēts plaša pedofilijas tīkla uzturēšanā - pats esot seksuāli izmantojis desmitiem nepilngadīgu meiteņu (jaunākās - 14 gadus vecas) un pēc tam licis viņām vervēt jaunas upures. Savu vainu Epsteins bija noliedzis.

Apsūdzības attiecas uz 2002. un 2005. gadā pastrādātiem noziegumiem. No pienācīga soda viņš reiz jau izbēga - 2008. gadā atzīstot vainu divos štata likumdošanas pārkāpumos saistībā ar prostitūciju un izciešot 13 mēnešu sodu, viņš izvairījās no prāvas federālajā tiesā. Epsteinam nācās reģistrēties kā dzimumnoziedzniekam un izmaksāt kompensācijas upuriem. Neskatoties uz to, viņš turpināja grozīties ASV sabiedrības augstajās aprindās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu