Spānijas ugunsdzēsēji cer drīzumā pakļaut kontrolei ugunsgrēku tūristu iecienītajā salā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsgrēks Grankanārijas salā.
Ugunsgrēks Grankanārijas salā. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas ugunsdzēsēji cer drīzumā pakļaut kontrolei ugunsgrēku, kas plosās tūristu iecienītajā Grankanārijas salā, kur drošības apsvērumu dēļ evakuēti simtiem cilvēku, pirmdien, 12. augustā, paziņojušas vietējās amatpersonas.

Kanāriju salu reģionālās valdības vadītājs Anhels Viktors Torress atzina, ka tas būs sarežģīts uzdevums, jo ugunsdzēsējiem jācīnās pret vēju un sausumu, kā arī trūkst ūdens.

Ugunsgrēka dzēšanā iesaistīti aptuveni 250 ugunsdzēsēji, tiek izmantotas 13 specializētās lidmašīnas un helikopteri.

Ugunsgrēks izcēlās sestdien netālu no Laspalmasas. Līdz šim izdeguši aptuveni 1500 hektāri zemes, liecina vietējo avārijas dienestu tviterī publiskotā informācija.

Piesardzības nolūkos nedēļas nogalē tika evakuēti aptuveni 1000 cilvēku, bet daudziem šodien tika atļauts atgriezties mājās.

Neviens cilvēks ugunsgrēkā nav cietis.

Policija atklāja, ka sestdien aizturēts vīrietis, kas tiek turēts aizdomās par ugunsgrēka izraisīšanu metināšanas laikā.

Amatpersonas skaidroja, ka kalnainais apvidus, kura daļa jūlijā tika iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, apgrūtina cīņu ar liesmām. Turklāt meteorologi prognozē, ka turpmākajās dienās gaisa temperatūra Grankanārijas salā paaugstināsies, kas vēl vairāk sarežģīs dzēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu