Nīderlandes izlases rekordists Sneiders paziņo par karjeras beigšanu

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veslijs Sneiders
Veslijs Sneiders Foto: AFP/SCANPIX

Nīderlandes futbola izlasē visvairāk spēļu aizvadījušais Veslijs Sneiders liek punktu savai karjerai, paziņoja 35 gadus vecais futbolists.

Uzbrūkošais pussargs Snieders par karjeras beigām paziņoja savas dzimtās pilsētas komandas "Utrecht" "YouTube" kanālā. Nīderlandiešu zvaigzne iegādājies vienu no Utrehtas komandas stadiona ložām.

"Mana saikne ar šo pilsētu ir ļoti spēcīga. Tagad, kad esmu beidzis karjeru, vēlos vietu, kur varu dalīties ar savām atmiņām," teica Sneiders.

Sneiders karjeru noslēdza Kataras komandā "Al-Gharafa", kuru pārstāvēja iepriekšējā sezonā.

Viņš pārstāvējis tādus slavenus klubus kā Amsterdamas "Ajax", Madrides "Real" un Milānas "Inter", ar kuru 2010.gadā uzvarēja A sērijā, Itālijas kausa izcīņā un Čempionu līgā. Tāpat viņš spēlēja Stambulas "Galatasaray" un "Nice" vienībās.

Sneideram ir arī Nīderlandes, Spānijas un Turcijas čempiontituli.

Sneiders ir "Ajax" akadēmijas audzēknis un šajā klubā 2002.gadā uzsāka profesionāļa gaitas.

Valstsvienībā Sneiders pavadīja 15 gadus un piedalījās 134 spēlēs, kas ir Nīderlandes izlases rekords. To viņš laboja 2017.gada vasarā savā dzimšanas dienā, apsteidzot leģendāro vārtsargu Edvīnu van der Sāru, kurš nospēlēja 130 spēles izlasē.

Kopā ar Arjenu Robenu, Robinu van Persiju un Marku van Bommelu Sneiders aizveda Nīderlandi līdz 2010.gada Pasaules kausa finālam, kurā komanda papildlaikā zaudēja Spānijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu