Sociālajos tīklos sašutumu raisa video, kurā policists sit sievieti. Krievijā uzsākta izmeklēšana (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SIPA/Scanpix

Krievijas Iekšlietu ministrija pirmdien, 12. augustā, uzsākusi izmeklēšanu saistībā ar video, kurā redzams, kā policists neseno protestu gaitā iesit sievietei pa vēderu.

Video, kas tīmeklī skatīts vairāk nekā 360 000 reižu, redzams, kā četri policisti velk sievieti un viens no viņiem bez acīmredzama iemesla iesit sievietei pa vēderu.

Kadri izraisījuši sašutumu medijos un sociālajos tīklos.

Kā tīmekļa medijam "Mediazona" paskaidroja 26 gadus vecā Darja Sosnovska, policisti viņu sagrābuši, jo viņa protestējusi pret kāda invalīda aizturēšanu.

"Policisti sāka skriet manā virzienā," sacīja Sosnovska. "Tas bija ārkārtīgi nepatīkami. Mani visu pārņēma krampji, es nevarēju paelpot."

Kopā ar citiem aizturētajiem Sosnovska nogādāta policijas iecirknī, kur viņai vairākas stundas nav bijis pieejams advokāts. Sosnovskai izteikts brīdinājums, un tad viņa atbrīvota.

Iekšlietu ministrija pavēstīja, ka sākta iekšējā izmeklēšana, solot, ka "vainīgie tiks saukti pie atbildības".

Varasiestāžu atteikums reģistrēt opozīcijas kandidātus Maskavas pašvaldības vēlēšanām izraisījis protestu vilni, kas ir viens no lielākajiem kopš Vladimira Putina atgriešanās Krievijas prezidenta amatā 2012.gadā.

Demonstrācijas, no kurām dažas bijušas nesankcionētas, aizvadītā mēneša gaitā satricinājušas Maskavu. Lielākā demonstrācija notika sestdien, un tajā piedalījās līdz 60 000 cilvēku.

Policija cenšas protestus apslāpēt un aizturējusi krietni vairāk cilvēku nekā iepriekšējās demonstrācijās.

Sestdien varasiestāžu atļautās demonstrācijas gaitā policija aizturēja 136 cilvēkus. Vairums tika aizturēti, kad viņu devās prezidenta administrācijas virzienā.

Protestos 27.jūlijā tika aizturēti 1400 cilvēki.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu