Tiks atklāta jauna satiksmes drošības kampaņa "Nebrauc autā!" (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien, 13. augustā, plkst. 11 Rīgā, Ziedoņdārza sporta laukumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) rīko ekspertu diskusiju par ceļu satiksmes drošības uzlabošanu un iespējamajiem risinājumiem, informē LVC. 

Diskusija notiks vienlaicīgi ar satiksmes drošības kampaņas "Nebrauc autā!" atklāšanu, savukārt Latvijas Universitātes profesors Ivars Austers pasākuma dalībniekiem prezentēs pirmos datus no eksperimentālā pētījuma par uztveres ilūzijām.

"Kampaņas ietvaros kopā ar "Norstat" esam veikuši autovadītāju aptauju, kurā šoferi atzīstas, ka diezgan bieži pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus. Un visbiežak tiek pārkāpts tieši pieļautais ātrums gan ārpus pilsētas, gan pilsētā. Kā mēs zinām ātrums nenogalina, bet ātrums padara negadījumu smagāku, līdz ar to tas ir pārkāpums, kam varētu būt smagas sekas," LNT raidījumā "900 sekundes" stāstīja LVC pārstāve Anna Kononova.

Kā novērojis telekanāls LNT, otrdienas rītā kampaņas ietvaros vairākos Rīgas un Pierīgas krustojumos sabiedrībā zināmi cilvēki darbojās kā sporta tiesneši.

Viņi autovadītājiem, kas pārkāpuši kādu ceļu satiksmes noteikumu rādīja "sarkanās kartītes" un izmantoja svilpes.

Tāpat otrdienas pasākumā būs arī iespēja uzzināt datus no aptaujas par autovadītāju pašvērtējumu attiecībā uz ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. 

Diskusijā par satiksmes drošības risinājumiem piedalīsies Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Andris Locs, Rīgas Tehniskās universitātes docents Juris Kreicbergs, Valsts tiesu ekspertīžu biroja eksperts Oskars Irbītis, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanks un citi. Diskusiju moderēs LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu