"Tur daudz asiņu virtuvē..." Atklātas jaunas detaļas par vīrieti, kurš Mīlgrāvī nesa segā ievīstītu līķi (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Naktī uz svētdienu, 11. augustu, kāds aculiecinieks pamanījis aizdomīgu vīrieti, kurš pāri ielai, Rīgā, Mīlgrāvī, stiepis lielu nenosakāmu priekšmetu, kas ievīstīts segā. Drosmīgais aculiecinieks vēlējās noskaidrot, kas atrodas šajā vīstoklī, taču svešinieks sāka skriet. Aizdomās par noziegumu, aculiecinieks piezvanīja Valsts policijai, un turpinājis sekot personai, atklāj Valsts policija (VP). Raidījums "Degpunktā" atklājis smalkākas detaļas par notikušo.

Raidījumā publicētā informācija liecina, ka aculiecinieks, kurš pieķēris vainīgo, nesot segā ievīstītu ķermeni, bijis ceļā uz makšķerēšanu. Tā, kā notikušais viņam šķitis ļoti aizdomīgs, vīrietis sazinājies ar likumsargiem un apturēja auto pie nomestās segas. Pamanot, ka kāds ievērojis aizdomīgo situāciju, iespējamais vainīgais meties bēgt, bet aculiecinieks, atsedzot segu, guvis apstiprinājumu, ka tajā ievīstīts cilvēka līķis.

Vīrietis sācis sekot aizbēgušajam un ziņojis policistiem par tā tālākajiem ceļiem. Ņemot vērā, ka drosmīgais vīrietis palīdzējis policistiem, likumsargi ātri aizturējuši vīrieti, kurš stiepis līķi. Aizturētais ir kāds 1978. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā un ieslodzījumā pavadījis 20 gadus.

Aizdomās turētais vīrietis sarunā ar kriminālpolicistiem pats atzinies izdarītajā un atklājis, kā risinājušies notikumi līdz traģiskajam pavērsienam.

Izmeklēšanas laikā Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi ieguvuši informāciju, ka tovakar aizdomās turētais 41 gadus vecais vīrietis ar savu nu jau bojāgājušo 28 gadus veco paziņu dzīvoklī Rīgā, Mīlgrāvī, svinējuši bērna piedzimšanu.

Alkohola lietošanas laikā starp abiem vīriešiem sācies strīds. Tā karstumā 41 gadu vecais vīrietis ar nazi iedūris savam paziņam kājā, trāpot artērijā, pēc kā cietušais zaudējis daudz asiņu un gājis bojā.

Pēc tam vainīgais nolēmis atbrīvoties no līķa, to noslīcinot netālu esošā ūdenstilpē. Lai neviens nepamanītu, kā viņš velk mirušo pa ielu, viņš to ievīstījis segā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. 

"Degpunktā" devušies uz notikuma vietu, kur gandrīz visi dzirdējuši par notikušo slepkavību kaimiņos. Kā izrādās, slepkavība notikusi kādas daudzbērnu māmiņas dzīvoklī, kamēr pati saimniece atradusies dzemdību namā.

Satiktā vietējā iedzīvotāja atklāj, ka naktī dzirdējusi vairākas policijas sirēnas. 

"Tas notika naktī. Es dzirdēju, kā trīs reizes brauca policisti, skraidīja eksperti. Tajā dzīvoklī vēl joprojām ir daudz asiņu virtuvē," stāsta vietējā iedzīvotāja.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šis ir viens no gadījumiem, kas apliecina, cik būtiska loma noziegumu atklāšanā ir tam, ka iedzīvotāji, rodoties aizdomām par noziegumu, sazinās ar policiju.

Valsts policija izsaka pateicību aculieciniekam, kurš nepalika vienaldzīgs, bet redzot aizdomīgo vīrieti ātri vien novērtēja situāciju un informēja likumsargus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu