Luongo kļūs par pirmo "Panthers" spēlētāju, kura numurs tiek iemūžināts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberto Luongo
Roberto Luongo Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārais vārtsargs Roberto Luongo kļūs par pirmo Floridas "Panthers" spēlētāju, kura numurs tiek iemūžināts, ziņo Nacionālā hokeja līga (NHL).

Luongo karjeru noslēdza jūnijā 40 gadu vecumā.

7.martā pirms mača ar Monreālas "Canadiens" virs Floridas komandas arēnas griestiem tiks pacelts viņa krekls ar 1.numuru.

"Panthers" līdz šim iemūžinājusi divus numurus. 2010.gadā 93.numurs tika iemūžināts par godu ilggadējam direktoram Bilam Torejam, bet pērn ar 37.numuru tika godināts kluba pirmais īpašnieks Veins Haizenga. Toreja 93.numurs tika izvēlēts, jo 1993.gadā "Panthers" debitēja līgā, bet Haizengas 37.numurs bija par godu viņa dzimšanas gadam.

Luongo 1997.gada draftā ar ceturto numuru izraudzījās Ņujorkas "Islanders" komanda, kuras sastāvā kanādiešu vārtsargs gadus vēlāk debitēja planētā spēcīgākajā līgā.

Pēc vienas sezonas "Islanders" sastāvā viņš pārcēlās uz Floridas "Panthers", kur spēlēja piecus gadus. Pēc tam viņš septiņarpus gadus spēlēja Vankūveras "Canucks" līdz 2013./2014.gada sezonas vidū atgriezās "Panthers" vienībā, kurā nospēlēja vēl piecarpus sezonas. Kopumā viņš NHL aizvadīja 19 sezonas, no kurām 11 bija "Panthers" kreklā.

NHL regulārajā čempionātā viņš aizvadīja 1044 spēles, kas ir otrs visu laiku labākais rādītājs starp vārtsargiem, kā arī izcīnīja 489 uzvaras, kas dod trešo vietu panākumiem bagātāko ripu ķērāju sarakstā. Luongo karjeras laikā nostāvēja "sausā" 77 dueļos, šajā statistikas rādītājā ieņemot devīto vietu.

No septiņiem vārtsargiem, kuri līgā aizvadījuši vairāk nekā 900 spēļu, Luongo ar 91,9% atvairītajiem metieniem ir pirmajā vietā.

Kanādietim pieder "Panthers" rekords aizvadītajās spēlēs kā vārtsargam (572), uzvarās (230), "sausajās" spēlēs (38), atvairītajos metienos (16 068), punktos (13), sezonā aizvadītajās spēlēs un uzvarās kā vārtsargam (75 un divreiz 35), vienā sezonā atvairītajos metienos un "sausajās" spēlēs (2303 un 7).

Luongo piecas reizes piedalījās NHL Visu zvaigžņu spēlē un trīs reizes tika izvirzīts līgas labākā vārtsarga balvai.

Luongo ir divkārtējs olimpiskais čempions un divkārtējs pasaules čempions, kā arī palīdzējis Kanādas izlasei triumfēt Pasaules kausā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu