Aptauja: Bažījoties par bezvienošanās breksita sekām, katrs piektais brits iepērk preču rezerves

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Bažījoties par bezvienošanās "Brexit" sekām, viens no pieciem Lielbritānijas iedzīvotājiem uzkrāj pārtikas, dzērienu un medikamentu rezerves, konstatēts finanšu pakalpojumu uzņēmuma "Premium Credit" pētījumā.

No tiem respondentiem, kuri veido uzkrājumus, 74% atzinuši, ka gādā pārtikas rezerves, 50% uzkrāj medikamentus, bet 46% - dzērienu rezerves.

Aptaujājot respondentus par summām, ko tie tērē krājumu veidošanai, pētījuma autori aplēsuši, ka briti iegādājušies preču rezerves četru miljardu sterliņu mārciņu (4,3 miljardu eiro) vērtībā..

Daudzi eksperti prognozē, ka bezvienošanās breksita gadījumā zināmu laiku iespējami pārrāvumi piegādēs, galvenokārt tāpēc, ka muitas kontroles dēļ kravas automašīnām var nākties gaidīt garās rindās.

Premjerministrs Boriss Džonsons paziņojis, ka Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības (ES) 31.oktobrī - ar vienošanos vai bez.

Džonsons pieprasa, lai Brisele atsakās no zināmiem vienošanās elementiem, par kuriem vienojās viņa priekšgājēja Terēza Meja. ES Džonsona prasības noraidījusi.

Daudzi uzņēmumi bažījas par piegāžu problēmām.

Pagājušajā nedēļā Lielbritānijas picēriju tīkls "Domino" paziņoja, ka palielinās savas rezerves. Aptuveni trešā daļa "Domino" ražošanas procesā nepieciešamo sastāvdaļu tiek ievesta no ārzemēm, arī tomātu mērce un ananasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu