Mančestras "City" saņem naudas sodu par pārkāpumiem transfēru tirgū

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mančestras "City" futbolisti pēc Anglijas Superkausa izcīnīšanas.
Mančestras "City" futbolisti pēc Anglijas Superkausa izcīnīšanas. Foto: Harry Marshall / Sportimage/PA Images

Starptautiskā futbola federācija (FIFA) atzinusi Mančestras "City" par vainīgu spēlētāju starptautisko pāreju un reģistrācijas noteikumu pārkāpšanā futbolistiem, kas jaunāki par 18 gadiem, otrdien paziņoja FIFA.

Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras "City" par pārkāpumiem pāreju jomā varēja tikt sodīts arī ar jaunu pāreju aizlieguma noteikšanu, tomēr FIFA Disciplinārā komiteja piesprieda klubam vien 370 000 Šveices franku (339,000 eiro) soda naudu.

FIFA savā paziņojumā minējusi, ka "Mančestras klubs atzina savu atbildību".

Iepriekšējā gadā FIFA dzēsa "City" pārkāpumus 2016.gadā, parakstot līgumu ar Buenosairesas kluba "Velez Sarsfield" spēlētāju Benhaminu Garrē uzreiz pēc tam, kad argentīnietis nosvinēja 16 gadu jubileju.

2018.gadā divi Ganas futbola akadēmijas "Right to Dream" futbolisti -sjerraleonietis Džordžs Deivīss un ganietis Dominiks Oduro - Dānijas laikrakstam "Jyllands-Posten" pavēstīja, ka parakstījuši līgumu ar "City" un pārstāvējuši klubu jauniešu sacensībās pirms 18 gadu sasniegšanas.

Abi klubā pavadīja divus gadus. Deivīss iepriekšējā sezonā uzspēlēja arī "Riga FC" rindās, bet Oduro šobrīd pārstāv ASV klubu Tampabejas "Rowdies ".

Šos gadījumus izmeklēja gan premjerlīga, gan Anglijas Futbola asociācija, gan Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA).

Savukārt šā gada februārī Futbola asociācija paziņoja, ka pārbauda informāciju par to, ka "City" maksājis 200 000 sterliņu mārciņu (216 000 eiro) angļu futbolista Džeidona Sančo aģentam, kad spēlētājam vēl bija tikai 14 gadi un viņš pārstāvēja "Watford".

Futbola asociācijas noteikumi paredz, ka jaunos spēlētājus līdz 16 gadiem aģents pārstāvēt nedrīkst.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu