"95% ir tas, ko tu ēd!" Klintsons par veselīga uztura nozīmīgumu aktīvā dzīvesveidā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ansis Klintsons
Ansis Klintsons Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mūsdienās daudzi cilvēki ikdienā nodarbojas ar sportu un ievēro veselīgu uzturu, piekopjot aktīvu dzīvesveidu. Lai sasniegtu savus mērķus, ļoti svarīgi ir ievērot pareizu diētu. Raidījumu vadītājs un sertificēts sporta treneris Ansis Klintsons sarunā ar portālu "Apollo" atklāja, ka 95% no kopējā rezultāta ir atkarīgi no tā, ko cilvēks ēd. 

Profesionālajā sportā, ikdienas sportā, kā arī vienkārši aktīvā dzīvesveidā ļoti svarīgi ir veselīgs uzturs. Klintsons atklāja, ka diēta ir ļoti nenovērtēta. "Es domāju, ka uzturs ir tikpat nenovērtēta kā pareiza un metodiska treniņu uzbūve, tehnika." 

"95% ir tas, ko tu ēd. Nekādā gadījumā nevar iztrenēt sliktu diētu. Tas nav iespējams. Protams, ir jāsaprot, ka nav viena kopīga diēta visiem. Individuāli jau var visu redzēt." 

Sporta treneris arī atzina, ka katrs gadījums ir jāvērtē individuāli, jo ne visi panes to, ko cits varbūt spēj. "Dietologi un sporta ārsti paši strīdās savā starpā, ko cilvēkam ieteicams ēst, lai viņš justos labāk. Komandu ārstiem vispār ir smags darbs, jo, iespējams, ka viens nevar panest konkrētus produktus." 

"Var jau redzēt, ko cilvēks panes, bet ko nē. Ir lietas, ko 20 gadus vecs cilvēks drīkst ēst, bet 45 gadus vecs nedrīkst."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu