Sabojā mašīnas un nomirst - Liepājā izmeklē vīrieša nāvi savādos apstākļos (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija/FLICKR

Neilgi pirms pusnakts 11. augustā Liepājā šobrīd nenoskaidrotu apstākļu dēļ miris vīrietis, kurš pirms tam sabojājis divas automašīnas, vēsta portāls "Liepajniekiem".

Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova portālu informējusi, ka neilgi pirms pusnakts saņemta informācija par divām sabojātām automašīnām Liepājā, Oskara Kalpaka un Siļķu ielā.

"Noskaidrots, ka 1973. gadā dzimis vīrietis pagaidām nezināmu mērķu vadīts ar galvu izsitis stiklu automašīnai "Nissan", kura atradās Liepājā, Siļķu ielā, bet Oskara Kalpaka ielā viņš izgājis uz ceļa braucamās daļas priekšā automašīnai "Opel". Transportlīdzekļa vadītāja ar skaņas signālu norādījusi, ka vīrietis traucē kustību. Taču viņš uzkāpis uz automašīnas motora pārsega un sācis sist vējstiklu," informējusi Šeršņova.

Kad notikuma vietā ieradusies policija, vīrietis izrādījis agresiju un pretojies kārtības sargu likumīgām prasībām. Lai savaldītu vīrieti, novērstu pretošanos un aizturētu personu, VP darbinieki pielietoja cīņas paņēmienu, kā rezultātā vīrietis tika piespiests pie zemes un viņam uzlikti roku dzelži.

"Ņemot vērā to, ka vīrietis bija ar acīmredzamām traumām, ko guvis automašīnu bojāšanas rezultātā, tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD). Pēc neilga laika likumsargi pamanīja, ka vīrietis ir zaudējis samaņu. VP darbinieki atkārtoti zvanīja NMPD un uzsāka sirds masāžu. Pēcāk arī NMPD centieni glābt vīrieša dzīvību bija nesekmīgi," sacīja Šeršņova. 

VP par notikušo uzsākts kriminālprocess – gan par bojātām automašīnām, gan par nāves faktu, un tiks noteiktas ekspertīzes par vīrieša nāves cēloni un to, vai vīrietis ir bijis apreibinošo vielu ietekmē. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu