Pludmales volejbolisti Samoilovs un Gabdulļins šosezon kopā vairs nestartēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Matīss Gabdulļins un Mihails Samoilovs
Matīss Gabdulļins un Mihails Samoilovs Foto: worldtour.2019.fivb.com (FIVB)

Šosezon kopā vairs nespēlēs pludmales volejbolisti Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins, Samoilovam turpinot dalību sacensībās ar citu pārinieku, bet Gabdulļinam atgriežoties zāles volejbolā.

Jau apmēram mēnesi sadarbību neturpina par perspektīvu uzskatītais pludmales volejbola duets Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins.

"Viņi paši to izlēma," pēc Eiropas čempionāta Maskavā aģentūrai LETA teica sportistu treneris Genadijs Samoilovs.

"Es nejaucos spēlētāju attiecībās. Iejaucos, kad ir konflikts, lai mēģinātu uzlabot situāciju. Nedod, dievs, ka pasliktinu. Vai tas būs īslaicīgi vai ilglaicīgi, nevaru pateikt, bet tas bija viņu lēmums."

Treneris pastāstīja, ka pēc lēmuma saticies ar abiem sportistiem un teicis viņiem: "Jūs varat nespēlēt viens ar otru, bet jums nevajadzētu pārtraukt sadarbību ar mani. Es domāju, ka tā būs liela kļūda, tāda pati, kā kādreiz no manis aizgāja [Aleksandrs] Solovejs ar [Rihardu] Finsteru un uz vairākiem gadiem pazuda. Tagad Solovejs atgriežas un grib turpināt spēlēt, bet pieci – seši gadi ir zuduši. Tagad viņš man teica: "Ja kāds labs cilvēks toreiz man būtu pateicis, ka tā būs kļūda un lai es tā nedaru... Tagad es zinu, ka tā bija kļūda.""

Genadijs Samoilovs cer, ka Gabdulļins, kurš savas pēdējās sacensības pludmales volejbolā šogad aizvadīja augusta sākumā Latvijas čempionāta posmā Cēsīs pārī ar Arni Tunti, finālā ar 0-2 (11:21, 10:21) piekāpjoties tieši Mihailam Samoilovam un Aleksandram Solovejam, turpinās spēlēt pludmalē arī nākotnē: "Šobrīd viņš grib aizvadīt sezonu zālē. Tas nekas. Lai viņš to dara, bet lai atgriežas pie mums nākamā gada aprīlī - maijā, un turpināsim spēlēt. Viņam partneri piemeklēt nebūs grūti, jo aizsargu mums ir daudz – Miša [Samoilovs], [Kristaps] Šmits, Saša [Samoilovs], Jānis [Šmēdiņš], Mārtiņš [Pļaviņš]... Bloķētāju nav. 2,06 metri viņam, manuprāt, ir vienīgajam no tiem, kas Latvijā spēlē pludmales volejbolu. Es viņam teicu: "Turpini uzlabot savu spēli, un tu pēc Tokijas varēsi izvēlēties, ar ko spēlēt.""

"Ar Mišu [Samoilovu] pašķīrāmies," telefonsarunā aģentūrai LETA apliecināja Gabdulļins. "Ziemā gribu atgriezties zāles volejbolā, jo darbs iztikšanai ir vajadzīgs. Iepriekšējo ziemu pavadīju, trenējoties tikai pludmales volejbolā. Vērtējot sezonu, tā nebija gluži tik laba, kā cerējām. Bija labas spēles un sliktākas. Man patika strādāt. Divas reizes dienā trenējāmies tikai smiltīs. Tas bija savādāk. Nākamgad noteikti atgriezīšos smiltīs. Pēc šķiršanās no Mišas vēl uzspēlēju kopā ar Arni Tunti, kurš mani uzaicināja piedalīties sacensībās. Ar ko spēlēšu nākamgad, vēl par agru spriest."

Šķiršanās veids gan varējis būt savādāks: "Vienā dienā pārinieks [Mihails Samoilovs] atsūtīja īsziņu, lai nepērku biļeti uz [Pasaules tūres] Kanādas posmu {Edmontonā], liekas, nākamajā dienā saņēmu citu īsziņu, ka viņš grib paņemt pauzi mūsu pāra kopdarbā un paspēlēt kopā ar Soloveju."

Šobrīd Gabdulļins jau Latviju atstājis un pievienojies kādam klubam ārvalstīs. Klubu un valsti, kurā viņš varētu spēlēt, volejbolists pagaidām neatklāja, kamēr nav nokārtotas formalitātes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu