Lielbritānijā pēc operācijas vīrietim konstatē rīklē iesprūdušas zobu protēzes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BMJ Case Reports 2019

Kādam 72 gadus vecam Lielbritānijas pensionāram operācijas laikā rīklē iesprūdušas viņa zobu protēzes, vēsta CNN.

Sirmgalvim tika veikta vēdera labdabīga audzēja operācija. Pēc tās viņš turpināja sūdzēties par sāpēm, asiņošanu un rīšanas grūtībām. Nedēļu pēc operācijas viņš atgriezās slimnīcā un paziņoja, ka kopš operācijas nespēj normāli ēst.

Pārbaudēs ārsti nekonstatēja neko aizdomīgu, tāpēc viņam tika izrakstītas antibiotikas, steroīdi un mutes skalošanas procedūras. Taču pēc divām dienām viņš slimnīcas uzņemšanā ieradās atkal, jo stāvoklis bija pasliktinājies.

Kārtējā ārstu apskatē mediķiem radās aizdomas par iespējamu infekciju, ko izraisījušas ieelpotas siekalas, ēdiens vai kuņģa skābe. Kad ārsti ielūkojās sirmgalvja rīklē, viņi pie balss saitēm pamanīja pusapaļu objektu. Audi ap šo svešķermeni bija pietūkuši un pūžņoja.

Izrādījās, ka sirmgalvis savā pēdējā dienā slimnīcā bija nozaudējis zobu protēzes, kas sastāvēja no metāla platītes un trim mākslīgajiem zobiem.

Ārsti nekavējoties veica ārkārtas operāciju, lai pacientu atbrīvotu no svešķermeņa. Procedūra beidzās veiksmīgi, un sirmgalvis pēc sešām dienām no slimnīcas tika izrakstīts.

Taču vēl pēc divām dienām vīrietim atkal nācās doties uz slimnīcu, jo brūces nebeidza pūžņot. Izrādās, ka pensionārs bija zaudējis arī daudz asiņu, tāpēc viņam bija nepieciešama arī asiņu pārliešana.

Pēc deviņām dienām sirmgalvis atkal ieradās slimnīcā ar sūdzībām par asiņošanu. Šajā reizē viņam tika veikta vēl viena ārkārtas operācija, jo izrādījās, ka asiņošanu izraisīja artērijas bojājums.

Galu galā traumētie audi sadzija un pēc sešām nedēļām sirmgalvja veselības stāvoklis bija stabils.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā "BMJ Case Reports", ir dokumentēta šī gadījuma norise.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu