Izmeklētāji: Futbolists Sala traģiskajā lidmašīnas avārijā saindējies ar tvana gāzi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Emiliano Sala
Emiliano Sala Foto: Reuters/ScanPix

Argentīniešu futbolist Emiliano Sala ziemā notikušajā traģiskajā lidmašīnas avārijā saindējies ar oglekļa monoksīda gāzi jeb tvana gāzi, teikts Lielbritānijas Gaisa telpas negadījumu izmeklēšanas grupas (AAIB) ziņojumā.

Anglijas premjerlīgas klubs Kārdifas "City" janvārī par kluba rekordsummu 15 miljoniem mārciņu (17 miljoniem eiro) iegādājās Francijas vienības "Nantes" 28 gadus veco uzbrucēju Salu. 21.janvārī viņš ar mazu "Piper PA-46 Malibu" lidmašīnu devās no Nantes uz Kārdifu, tomēr tā pazuda no radariem.

Februāra sākumā Lamanša dzelmē tika atrasta pazudusī Salas un pilota Deiva Ibotsona lidmašīna. Tajā tika atrastas tikai Salas mirstīgās atliekas.

Pēc tam tika ziņots, ka spēlētājs miris no galvas un krūškurvja traumām, taču tagad AAIB vēsta, ka futbolista organismā atrasta ļoti augsta oglekļa monoksīda koncentrācija, kas var izraisīt krampjus, bezsamaņu un sirdstrieku.

Salas organismā atrastā oglekļa monoksīda koncentrācija par 8% pārsniegusi normu, no kuras veselam cilvēkam lielākoties iestātos nāve. Ziņojumā nav teikts, vai gāzes izplūšana kokpitā izraisīja avāriju, taču AAIB ir pārliecināta, ka tā atstāja ietekmi arī uz pilotu.

"Ir skaidrs, ka šāda koncentrācija var samazināt vai ietekmēt pilota spēju vadīt lidmašīnu," raksta AAIB.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās un gaidāms gala ziņojums.

"Ģimenei un sabiedrībai vajag zināt, kādā veidā tvana gāze nonāca lidmašīnā," BBC stāstīja futbolista ģimenes advokāts Daniels Mahovers, kurš uzstāj uz lidmašīnas izcelšanu no dzelmes.

Sala Francijā spēlēja jau kopš 2012.gada, bet iepriekšējā sezonā "Nantes" sastāvā viņš 21 spēlē kopumā iesita 13 vārtus, būdams vienības līderis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu