Klops: Nezinu, kur Adrians bija pirms divām nedēļām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jirgens Klops
Jirgens Klops Foto: AFP/SCANPIX

Anglijas futbola premjerlīgas kluba "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops ir gandarīts par komandas vārtsarga Adriana spēli UEFA Superkausa mačā, pēc trofejas iegūšanas pauda vācu speciālists.

"Liverpool" trešdien Stambulā UEFA Superkausa mačā uzvarēja citu Anglijas futbola premjerlīgas klubu Londonas "Chelsea".

Pēc pamatlaika un papildlaika abas komandas cīnījās neizšķirti 2:2, tādējādi bija jāaizvada pēcspēles 11 metru sitienu sērija, kurā pārāki ar 5:4 bija Liverpūles futbolisti.

"Atmosfēra stadionā bija neticama. Tā atkal apliecināja to, cik liels ir šis klubs un kādā virzienā mēs ejam. Nezinu, cik daudz līdzjutēju bija Stambulā, bet esmu ļoti pateicīgs viņiem," klubs citē Klopa teikto.

Klops kļuvis par pirmo vācu treneri, kurš ticis pie UEFA Superkausa trofejas. Iepriekšējie pieci viņa tautiešu mēģinājumi noslēdzās ar neveiksmi.

"To nezināju un par tādām lietām nekad nedomāju. Vienmēr būt patīkami pirmajam, bet esmu pārliecināts, ka nebūšu pēdējais. Vācijā ir daudz labu treneru, bet patīkami būt šeit. Taču es sevi nejūtu kā vācieti, esmu vairāk eiropietis," stāstīja Klops.

Tikai pirms desmit dienām "Liverpool" rindas papildināja spāņu vārtsargs Adrians Sanmigels de Kastiljo, kuram bija paredzēta loma aiz Alisona Bekera muguras. Tiesa, Alisons jau sezonas pirmajā mačā guva traumu, kā dēļ liverpūliešu pamatvārtsargs šobrīd ir Adrians.

"Nezinu, kur Adrians bija pirms divām nedēļām, kad mēs Anglijas Superkausā spēlējām ar Mančestras "City". Kad ar viņu runāju pirmo reizi, viņš teica, ka strādājis ar vārtsargu treneri. Bija skaidrs, ka būs nepieciešams laiks, līdz viņš uzņems formu. Viņš aizvadīja neticamu maču un pāris reizes fantastiski izglāba komandu. Nezinu arī kad viņš aizvadīja savu pēdējo spēli Vesthemas "United" komandā. Tas, cik ļoti gatavs viņš bija, ir neticami," spāņu vārtsarga sniegumu lielīja Klops.

"Viņš ir ne tikai lieliska personība laukumā, bet arī ģērbtuvē. Puslaika pārtraukumā viņš, iespējams, bija pat skaļāks par mani. Pats nebiju skaļš, tikai vēlējos nodot informāciju, bet viņš dega nepacietībā. Tas ir svarīgi un tas mums palīdzēja. "Pendeles" vienmēr ir laimes spēle, bet viņa sniegums 120 minūtēs spēles laika bija neticams. Atvairītais 11 metru soda sitiens bija kā odziņa uz kūkas," atzīmēja Klops.

Zīmīgi, ka mača galvenā tiesnese Stefānija Fraparta bija vēsturē pirmā sieviete, kas tiesāja Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) vīriešu klubu turnīra spēli. Tāpat divi no trim pārējiem soģiem bija sievietes.

"Pēc spēles tiesnešu komandai teicu, ka, ja mēs spēlētu tā, kā viņas tiesāja, tad uzvarētu ar 6:0. Viņas aizvadīja lielisku spēli. Tāpat teicu viņai, ka nebiju apmierināts ar lēmumu piešķirt 11 metru soda sitienu, jo nebiju drošs, vai tur bija "pendele", bet tam vairs nav nekādas nozīmes. Protams, uz viņām bija milzīgs spiediens. Intensīvā spēlē vajadzēja palikt pie saviem lēmumiem, būt mierīgām un darīt savu darbu," skaidroja Klops.

"Liverpool" UEFA Superkausā spēlēja sesto reizi un ceturto tika pie trofejas. Tikmēr "Chelsea" piedalījusies četros Superkausa mačos, tikai vienā no tiem izcīnot uzvaru.

Četras reizes Superkausā uzvarējusi arī Madrides "Real", bet pa piecām trofejām ir "Barcelona" un "AC Milan" komandām.

"Liverpool" maijā Madridē triumfēja UEFA Čempionu līgā, finālā ar 2:0 pārspējot citu Anglijas klubu Totenhemas "Hotspur". "Liverpool" par labāko klubu Eiropā kļuva sesto reizi vēsturē. Iepriekš tas bija izdevies 1977., 1978., 1981., 1984. un 2005.gadā.

Tikmēr "Chelsea" Baku triumfēja UEFA Eiropas līgas turnīrā, kur titula mačā divu Londonas komandu duelī ar 4:1 pārspēja "Arsenal" vienību. "Chelsea" par UEFA Eiropas līgas čempioni kļuva arī 2013.gadā - vien gadu pēc triumfa UEFA Čempionu līgā.

Iepriekšējā sezonā UEFA Superkauss tika aizvadīts Tallinā, kur divu Madrides komandu duelī "Atletico" pagarinājumā pārspēja "Real".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu