Varasiestādes: Skripaļu lietā ar paralizējošo vielu "Novičok" saindējušies divi policisti nevis viens (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijā ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", kas tika izmantota uzbrukumā bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai, saindējās divi policisti, ceturtdien, 15. augustā, atklājuši britu detektīvi.

Līdz šim bija zināms, ka saindējies tikai viens policists - Niks Beilijs, kurš ir atveseļojies.

Skripaļs un viņa meita Jūlija pagājušā gada 4. martā Solsberijā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes secināja, ka Skripaļiem uzbrukts ar nervus paralizējošo vielu "Novičok". Skripaļi tika hospitalizēti kritiskā stāvoklī, bet vēlāk atveseļojās.

Maskava noliedza, ka būtu saistīta ar notikušo.

Pāris mēnešus vēlāk ar "Novičok" saindējās kāds pāris, kas dzīvoja netālu no Solsberijas. Vīrietis bija atradis smaržu pudelīti, kurā bija indīgā viela, un atdevis to savai draudzenei. Sieviete nomira, bet vīrietis pēc divām nedēļām komā atveseļojās.

Lielbritānijas pretterorisma policijas detektīvi atklāja, ka nervus paralizējošās vielas pēdas tika atrastas vēl viena policista asinīs. Policists vēlējies palikt anonīms un turpina saņemt palīdzību. Detektīvi sacīja, policista asinīs atrastā "Novičok" deva bijusi neliela.

"Izmeklēšana turpinās," norādīja policija, piebilstot, ka detektīvi vēlētos runāt ar cilvēkiem, kuri varētu būt redzējuši smaržu pudelīti ar "Novičok" laikā starp Skripaļu saindēšanu un otru incidentu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu