Austrālijas tenisistam Kirim piespriests 113 000 ASV dolāru sods

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Niks Kiris
Niks Kiris Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijas tenisistam Nikam Kirim ceturtdien piešķirts 113 000 ASV dolāru (101 700 eiro) naudas sods par nepiedienīgu uzvedību Sinsinati turnīrā, paziņojusi Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) .

Neviennozīmīgi vērtētajai austrāliešu tenisa zvaigznei Kirim sods piešķirts par divu rakešu salaušanu, aizskarošu tirāžu veltīšanu spēles tiesnesim un spļaušanu viņam.

ATP paskaidrojusi, ka sankcijas ietvēra arī neatļautas darbības ar bumbiņām, korta pamešanu bez atļaujas, neķītrus izteikumus un nesportisku rīcību otrās kārtas zaudējumā Krievijas tenisistam Karenam Hačanovam.

Spēlē naktī uz trešdienu pasaules 27.rakete nosaucis tiesnesi Fergusu Mērfiju par "mēbeli", atsakoties paspiest viņam roku un vienlaikus spļaujot tiesneša krēsla virzienā.

Iepriekš viņš jau ticis brīdināts par laika vilcināšanu, viņam tika atņemts punkts, un vēlreiz tenisists tika brīdināts par korta pamešanu bez atļaujas otrā seta beigās, koridorā salaužot divas raketes. Tāpat Mērfijs izpelnījās titulu "sliktākais tiesnesis".

Kira darbības tika novērtētas kā četrkārša nesportiska rīcība, par katru saņemot 20 000 dolāru (18 000 eiro) sodu, vēl 20 000 dolāru sodu nopelnot par vārdisku aizskaršanu.

Tāpat 24 gadus vecais Kiris ir brīdināts, ka pēc izmeklēšanas šajā lietā viņš varētu tikt arī diskvalificēts. "ATP vēl vērtēs, vai spēles laikā un pēc tās nav bijusi vēl kāda sodāma austrālieša rīcība," skaidroja ATP savā paziņojumā.

Spēlē, kurā austrāliešu tenisists sakrāja sodu, viņš ar 7-6(7:3), 6-7(4:7), 2-6 zaudēja turnīrā ar sesto numuru izsētajam Hačanovam.

Saķeršanās ar Mērfiju sākās jau "Queen's Club" čempionātā jūnijā, kad Kiris nebija apmierināts ar līnijtiesneša darbību.

Itālijas atklātajā čempionātā Romā pirms Francijas atklātajām meistarsacīkstēm tenisists tika diskvalificēts un sodīts ar naudas sodu par krēsla iemešanu kortā.

2015.gadā austrālietis nopelnīja naudas sodu par seksuāli nicinošu piezīmi Šveices tenisista Stena Vavrinkas draudzenei, bet gadu vēlāk viņš tika diskvalificēts uz astoņām nedēļām pēc apsūdzībām par necenšanos Šanhajas "Masters" turnīra laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu