Latvijas Banka: Rimšēvičs nepiedalījās lēmumu apspriešanā un pieņemšanā saistībā ar "PNB banku" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kuru "PNB bankas" akcionārs Grigorijs Guseļņikovs iepriekš vainojis kukuļa izspiešanā, nepiedalījās lēmumu apspriešanā un pieņemšanā saistībā ar "PNB banku", apliecināja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

"Ņemot vērā Latvijas Bankas padomes iepriekš pieņemto lēmumu par iespējama interešu konflikta novēršanu, Rimšēvičam šā gada februārī atgriežoties Latvijas Bankas prezidenta amatā, viņš nekādā veidā nav piedalījies lēmumu apspriešanā un pieņemšanā saistībā ar "PNB banku".

Tas attiecas gan uz lemšanu Eiropas Centrālās bankas Padomē attiecībā uz uzraudzības jautājumiem, gan Latvijas Bankā saistībā ar "PNB bankas" dalību maksājumu sistēmās, monetārās politikas operācijās u.tml," sacīja Silakalns.

Jau tika vēstīts, ka no ceturtdienas, 15. augusta, plkst. 21 apturēta "PNB bankas" darbība.

Eiropas Centrālā banka kā "PNB bankas" tiešais uzraugs, 15. augustā lēmusi atzīt "PNB banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās. Savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde ir pieņēmusi lēmumu neveikt "PNB bankas" noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto un rūpējoties par bankas klientu noguldījumu aizsardzību, FKTK padome ārkārtas sēdē ir pieņēmusi lēmumu apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "PNB bankā" un lēmusi par noguldījumu nepieejamību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu