Lietuvas robežsardze šogad aizturējusi divreiz vairāk ārvalstīs nozagtu automašīnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietuvas robežsardzes darbinieks. Ilustratīvs attēls.
Lietuvas robežsardzes darbinieks. Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas robežsargi šogad aizturējuši gandrīz divas reizes vairāk ārvalstīs nozagtu automobiļu nekā pērn.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Lietuvas Valsts robežapsardzības dienesta pārstāvis Roks Pukinsks, šā gada septiņos mēnešos aizturēti 80 meklēšanā izziņoti automobiļi, kamēr pērn šai laika posmā - 43. Lielākā daļa šo mašīnu nozagtas Vācijā, Lielbritānijā vai Krievijā.

Robežsargu vērtējumā tik krass aizturēto automobiļu skaita pieaugums varētu būt saistīts ar noziedzīgo grupējumu aktivizēšanos vienā vai otrā valstī.

"Tas, ka automobilis aizturēts Lietuvā, nenozīmē, ka tas paredzēts mūsu tirgum. Lietuva ir tranzītvalsts," skaidrojis Pukinsks. "Transportlīdzekļus visbiežāk pārved autotreileros, un gadās, ka starp astoņām automašīnām viena izrādās izziņota meklēšanā. Autovadītāji dažkārt pat nezina, ka ved zagtas mašīnas."

Pēc Valsts robežapsardzības dienesta pārstāvja teiktā, noziedznieki, kas organizē zagtu transportlīdzekļu pārvešanu, nereti tiem pa priekšu nosūta izlūkus.

"Ir gadījumi, kad priekšā brauc izlūkošanas mašīna, bet zagtais automobilis seko, vairākus kilometrus atpaliekot. Ja izlūks pamana policijas darbiniekus, tiek meklēts jauns maršruts," viņš stāstījis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu