"Nejūtīgs un aukstasinīgs sērijveida slepkava." Tiesa "Holivudas uzšķērdēju" atzīst par vainīgu divu sieviešu slepkavībās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Gardžulo
Maikls Gardžulo Foto: AP/Scanpix

Maikls Gardžulo, kurš tiek dēvēts par "Holivudas uzšķērdēju", Losandželosas tiesā atzīts par vainīgu divu sieviešu slepkavībās, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Apsūdzība 43 gadus vecos Gardžulo raksturoja kā nejūtīgu un aukstasinīgu sērijveida slepkavu, kurš īstenoja iepriekš izplānotus uzbrukumus sievietēm.

Gardžulo atzīts par vainīgu divu sieviešu slepkavībā 2001. un 2005. gadā.

Viņš arī atzīts par vainīgu slepkavības mēģinājumā 2008. gadā, uzbrūkot 26 gadus vecai sievietei. Sieviete izdzīvoja un tagad liecināja pret Gardžulo.

Tiesā liecināja arī Holivudas aktieris Eštons Kačers, kurš ar ar 22 gadus veco Ešliju Elerinu bija sarunājis tikšanos dienā, kad sieviete tika nogalināta. Elerina norunātajā laikā neatvēra durvis, lai uzņemtu Kačeru. Nākamajā dienā sievietes līķi ar vairākām durtām brūcēm atrada viņas dzīvokļa biedrene.

Savukārt 2005. gadā Gardžulo nogalināja 32 gadus veco Mariju Bruno, ar kuru viņš dzīvoja vienā mājā. Sievieti Gardžulo nodūra ar nazi naktī, kad viņa gulēja.

2008. gadā viņš mēģināja nogalināt Mičelu Mērfiju, tomēr sievietei izdevās uzbrucēju atvairīt.

Šo uzbrukumu brutalitāte un fakts, ka Gardžulo izmantoja nazi, noveda pie tā, ka mediji viņu sāka dēvēt par "Holivudas uzšķērdēju".

Kāds sods tiks piespriests divu sieviešu slepkavam, pagaidām nav zināms. Par nodarīto viņam draud pat nāvessods, tomēr Kalifornijas štats nesen izsludināja moratoriju attiecībā uz nāvessodu izpildi.

Nākamajā tiesas sēdē tiks lemts, vai Gardžulo noziegumu izdarīšanas brīdi bijis pieskaitāms.

Gardžulo tiek apsūdzēts arī 1993. gadā izdarītā slepkavībā Ilinoisas štatā, kad viņš nogalināja sava drauga 18 gadus veco māsu. Visticamāk, Gardžulo vēlāk tiks nogādāts Ilinoisas štatā un tiesāts atsevišķā prāvā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu